Udskriv

Kanelsnurrer

Antal: 18 stk.

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 50 gram smør
  • 5 dl mælk
  • 100 gram creme fraiche
  • 50 gram sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 900-1000 gram hvedemel

Remonce

  • 200 gram blødt smør
  • 200 gram brun farin
  • 2 spsk. kanel

Topping

  • Æg til pensling
  • Perlesukker

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Hæld det over i en skål og opløs gæren deri.
  • Tilsæt creme fraiche, sukker, salt og kardemomme og rør det sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt.
  • Lad dejen hæve i en times tid.
  • Rør remoncen sammen til en ensartet masse af smør, brun farin og kanel.
  • Rul dejen ud til en rektangulær firkant på et let meldrysset bord (cirka 60 x 40 cm og cirka ½ cm i tykkelsen).
  • Smør fyldet ud på dejen.
  • Fold en tredjedel af den lange side over midten og fold den sidste tredjedel ind over den første, så du får en dej i tre lag. Rul dejen lidt så lagene trykkes sammen.
  • Skær dejen ud i strimler på 2,5-3 cm i bredden. Sno hver strimmel rundt om to fingre samtidig med at hver strimmel snoes om sig selv. Enden proppes ned i hullet i midten og kanelsnurrerne placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal ligge med god afstand, da de hæver en del i ovnen.
  • Pensl kanelsnurrerne med æg, drys med lidt perlesukker og bag dem ved 200 grader i cirka 15 minutter.