Udskriv

Græskarkage med cream cheese frosting

Antal: 1 springfrom (24 cm)

Ingredienser

  • 1/2 hokkaido græskar cirka 400 gram
  • 200 gram blødt smør
  • 200 gram rørsukker
  • 3 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær kan undlades
  • 1/2 tsk. salt

Cream cheese frosting

  • 150 gram blødt smør
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram flødeost
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Riv græskarret groft. Hvis det er økologisk, behøver du ikke at skære skrællen af.
  • Pisk det bløde smør med rørsukker og æg.
  • Vend det groftrevne græskar i.
  • Bland hvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme, stødt ingefær og salt i en skål og vend derefter de tørre ingredienser i de våde.
  • Bland dejen godt og fordel den i en smurt springfrom (cirka 24 cm).
  • Bage græskarkagen ved 175 grader i 45-50 minutter. Den skal føles fast men luftig.
  • Lad kagen køle helt af.

Cream cheese frosting

  • Pisk det bløde smør med flormelis.
  • Tilsæt flødeost og pisk igen.
  • Smag frostingen til med citronsaft.
  • Kom frostingen på den afkølede kage. Du kan enten bruge en sprøjtepose eller blot smøre det ud med en spatel.
  • Opbevar kagen på køl til den skal serveres.

Noter

  • Græskarkagen kan fryses, men frostingen kan ikke. Jeg lavede halv portion af frostingen og kom den kun på halvdelen af kagen. Den anden halvdel blev smidt i fryseren så snart kagen var afkølet.
  • Dejen kan også bruges til græskarmuffins. I stedet for at komme dejen i en springform fordeles den i 12 smurte muffinforme, som bages ved 175 grader i cirka 20 minutter.