Udskriv

Koldhævede boller

Antal: 15 stk.

Ingredienser

  • 1/4 pakke gær cirka 12 gram
  • 5 dl vand
  • 1 dl yoghurt, creme fraiche eller skyr mælk kan også bruges i mangel af bedre
  • 1 tsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 200 gram grahamsmel
  • 500 gram hvedemel

Sådan gør du

Aftenen før

  • Smuldr gæren i en skål og opløs den i vandet.
  • Tilsæt yoghurt, sukker og salt. Rør rundt til sukker og salt er opløst.
  • Tilsæt grahamsmel og rør rundt.
  • Tilsæt hvedemel og rør dejen godt sammen. Dejen skal være klistret, men ikke flydende.
  • Sæt skålen overdækket i køleskabet natten over.

Morgenen efter

  • Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
  • Fordel dejen som klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to skeer og dyp dem jævnligt i vand, så dejen ikke hænger fast.
  • Bag bollerne i ovnen i cirka 20 minutter.