Udskriv

Æggekage med kartofler, spinat og bacon

Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 4 mellemstore kartofler cirka 300 gram
  • 4 skiver bacon
  • 3-5 kviste frisk timian
  • 2 forårsløg
  • 75 gram frisk spinat
  • 6 æg
  • 1/2 dl mælk eller vand
  • Salt og friskkværnet peber
  • Purløg

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i letsaltet vand med et par friske timiankviste i cirka 15 minutter.
  • Skær baconen i mindre stykker og steg den på panden.
  • Kom forårsløg i ringe og den friske spinat på panden og vend rundt. Steg spinaten til den er faldet helt sammen.
  • Kom kartoflerne på og vendt godt.
  • Pisk æggene med mælk, salt og peber hæld æggemassen over grøntsagerne.
  • Lad æggekagen stege på panden i 10 minutters tid og bag den så færdig i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter eller til æggemassen er fast.
  • Top med masser af purløg før servering og spis evt. æggekagen på lækkert rugbrød.