Udskriv

Bulgursalat med grønkål og granatæble

Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 dl bulgur ukogt
  • 2 gode håndfulde hakket grønkål
  • Kernerne fra 1 granatæble
  • 2 appelsiner
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille håndfuld pistacienødder groft hakket
  • Evt. lidt frisk mynte

Sådan gør du

  • Kog bulguren efter anvisningen på pakken og lad den køle af. 
  • Skær skrællen af appelsinerne og skær fileterne ud. 
  • Bland appelsinsaft og olivenolie i en skål og vend grønkålen deri. 
  • Tilsæt bulgur, granatæblekerner og appelsinfileter og vend rundt. 
  • Top bulgursalaten med grofthakkede pistacienødder og evt. lidt frisk mynte.

Noter

Bulguren skal nå at køle helt af inden den kommes i salaten. Man kan med fordel koge bulguren dagen før og opbevare den i køleskabet, så den er klar til brug, når salaten skal blandes. 
Pistacienødderne bliver lynhurtigt bløde og kedelige, så hav dem i en bøtte ved siden af og vent med at komme dem på salaten til lige før servering.