Udskriv

Surdejsboller

Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 1 dl surdej
  • 1/4 pakke gær
  • 4 1/2 dl koldt vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 100 gram rugmel
  • 100 gram grahamsmel
  • 400 gram hvedemel cirka

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt surdejen. 
  • Tilsæt salt, akaciehonning og mel og rør i dejen i 10-12 minutter - det er guld værd med en røremaskine! Dejen skal være klistret, men skal slippe siderne på skålen. 
  • Hæld dejen over i en (stor) oliesmurt skål, dæk den til og sæt den i køleskabet natten over. 
  • Næste morgen skal dejen lige stå en times tid ved stuetemperatur før den hældes ud på et meldækket bord. 
  • Varm ovnen op til 200 grader med bagepladen indeni. 
  • Hak dejen ud i passende stykker og flyt forsigtigt stykkerne over på et stykke bagepapir. Det er vigtigt ikke at hive for meget i dejen, da luftboblerne vil briste. 
  • Hiv bagepapiret over på den varme bageplade og bollerne i 15-18 minutter eller til de er gyldne og flot hævede.