Udskriv

Burgerboller

Antal: 6 stk.

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 4 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 100 gram grahamsmel
  • 350-400 gram hvedemel
  • 1 æg (til pensling)
  • Sesamfrø (til toppen)

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt yoghurt, salt, sukker, sesamfrø, olivenolie, æg og grahamsmel. 
  • Rør hvedemelet i lidt af gangen og ælt dejen godt igennem.
  • Lad dejen hæve i en times tid før du deler den i seks og former de seks dele til boller.
  • Lad bollerne efterhæve 15-20 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  • Bag burgerbollerne i cirka 20 minutter ved 200 grader.