Mille tre år

Mille er fyldt tre år!

Min store pige fyldte forleden tre år. Mille og jeg har jo fødselsdag samme dag, og selvom jeg i år rundede et skarpt hjørne og fyldte rundt, var det stadigvæk (og selvfølgelig) Mille, der løb med alles opmærksomhed. Mille, der brager derudaf med 100 km i timen, snakker som et vandfald og har en vilje af stål.

Tre gange fødselsdagsfejring er det blevet til. Først min familie, så fejring på dagen i børnehaven og om aftenen bare os fire og så Magnus’ familie – alt sammen inden for en uge. Den treårige hjerne har slet ikke kunne følge med og hver dag i en uge er hun derfor vågnet og har spurgt: “Har jeg også fødselsdag i dag?”. Nu er det hele ovre og jeg har haft tid til at samle tankerne og reflektere en smule over, hvordan Mille på tre år bedst kan beskrives.

Læs også: Mille to år

Mille tre år

Fra stille mus til frækt børnehavebarn

Da Mille fyldte to år skrev jeg således:

Mille er noget af det sødeste. Hendes blå øjne, der kan smelte mit hjerte. Hendes lyse, krøllede hår, der ikke er til at tæmme. Hendes temperament, der ligner mit. Hendes energinniveau, gåpåmod og nysgerrighed, der gør, at hun lærer nye ting og udvikler sig hver dag.

I det store og hele passer det stadigvæk meget godt på hende, men hun er også meget mere.

Mille er startet i børnehave og det kan mærkes. Hun er om muligt blevet endnu mere viljestærk og stædig og så er hun blevet noget af en ballademager. Det har været noget af en omvæltning at se hende gå fra at være lille og genert til at være et stort, selvstændigt og frækt børnehavebarn! Vi bliver som forældre i den grad udfordret i disse dage.

Mille er meget omstillingsparat og tager tingene som de kommer. Den største forandring var nok, da hun blev storesøster som halvandetårig, men både vores flytning i december og skiftet fra dagpleje til børnehave, har hun taget i stiv arm og hun stortrives. Jeg synes, at vi er gode til at forberede hende på de store forandringer, der sker og vi taler meget om tingene, men alligevel imponerer hun mig gang på gang med hendes positive sind og gåpåmod.

Mille er jo vores første og det er derfor sammen med hende, at vi baner vejen for vores forældreskab. En vej, der indtil nu ikke har været helt uden stop, bump og tilbagegang. Men det går mest fremad og hver dag bliver vi klogere på os selv og hinanden som familie. Tre år er nu gået og jeg glæder mig til mange, mange flere!

Læs også: Hej Mille

Mille tre år
Mille tre år
Mille tre år