Pariserbøf

Pariserbøf med et twist

Pariserbøf har aldrig været en del af mit mad repertoire. Det har altid været en lidt for “voksen” ret til mig på linje med tartar. Hakkebøf på brød toppet med friskrevet peberrod, rå løg, kapers, rå æggeblomme og syltede rødbeder lyder ærlig talt ikke særlig tiltrækkende for mig, da jeg hverken bryder mig om smagen af peberrod, rå løg, rå æg eller rødbeder. Nej, ellers tak.

Alligevel kastede jeg mig for et stykke tid siden ud i at lave pariserbøffer til aftensmad, men med utraditionelle toppinger. De rå løg blev til syltede rødløg, den rå æggeblomme til spejlæg og de syltede rødbeder til syltede agurker. Derudover stegte jeg bacon, champignon, løg og timian på en pande og brugte også dette som topping. Og hold nu op, hvor var det lækkert! Faktisk har vi fået det med jævne mellemrum lige siden, for det er så nemt og hurtigt at lave. Som tilbehør serverer jeg gerne lidt forskelligt gnavegrønt (agurk, peberfrugt, gulerod, æble, sukkerærter eller lignende) for at få måltidets grøntindhold en smule op.

Læs også: Opskrift på tærte med hakket oksekød og feta

Pariserbøf

Opskrift på pariserbøf

Pariserbøf

4 personer
Ingredienser
 • 4 stykker toastbrød andre former for lyst brød kan også bruges
 • 400 gram hakket oksekød
 • Salt og peber
 • Smør til stegning
Toppings
 • 4 spejlæg
 • 1 pakke bacon 125 gram
 • 1/2 løg
 • 150 gram champignon
 • 1/2 tsk. tørret timian
 • Syltede rødløg friske rødløg i ringe kan også bruges
 • Syltede agurker
 • Friskhakket purløg
Fremgangsmåde
 • Del kødet i fire og fordel det ovenpå de fire stykker brød. Tryk kødet ud og godt ned i brødet og sørg for, at en del af kødet, går lidt ud over og ned om brødkanten.
 • Krydr kødsiden med salt og peber.
 • Smelt smøren på en pande ved middelhøj varme og steg først pariserbøfferne med kødsiden ned af i cirka 5 minutter. Vend dem og steg dem et par minutter på brødsiden til kødet er færdigt og brødet er sprødt og gyldent.
Tilbehør
 • Steg spejlæggene og krydr dem med salt og peber.
 • Skær bacon i mindre stykker og steg det sprødt på panden. Hak løget fint og skær champignon i skiver. Kom begge dele på panden sammen med timian og steg det et par minutter.
 • Hak de syltede agurker til mindre tern.
Anretning
 • Kom en pariserbøf på en tallerken og top med pandestegte champignon, løg og bacon, syltede rødløg, syltede agurker og friskhakket purløg. Kom et spejlæg på toppen og server.
Pariserbøf