Mille og Hugo

Mit 2020 måned for måned

De sidste fire år har jeg ved årets afslutning udgivet et lille tilbageblik, på året der gik. Det er indlæg, der for mig er super sjove at se tilbage på, så sådan et har jeg selvfølgelig også lavet for 2020.

I tilbageblikket på 2019, skrev jeg følgende: Der er sket meget i mit liv de seneste år. 2016 var året hvor jeg løb mit første marathon, færdiggjorde min uddannelse og tog på en lang backpackerrejse med min kæreste. 2017 var året hvor jeg fik mit første “voksenjob”, jeg blev gravid og vi underskrev købsaftalen til vores hus. 2018 var året hvor vi overtog vores hus og året hvor jeg blev nogens mor for første gang. I 2019 blev jeg gravid igen og er nu mor til to. Hvad mon 2020 bringer af store begivenheder? Måske jeg bare skulle tage en slapper nyde hvad jeg allerede har?

Tja, en slapper blev det vist ikke helt til, da vi endte med at købe drømmehuset ret spontant, sælge vores daværende hus og flytte samtidig med at jeg skulle starte op på arbejde efter endt barsel. Men mere om det længere nede, for herunder har jeg beskrevet mit 2020 måned for måned – sikke et underligt år det har været.

Læs også: Et tilbageblik på 2019, Et tilbageblik på 2018Et tilbageblik på 2017 og Et tilbageblik på 2016

Mor, Mille og lillebror

Januar 2020

Hugo kom til verden i december 2019 og Magnus havde barsel resten af året. Januar blev derfor måneden, hvor vi for første gang skulle have en hverdag som en familie på fire op og køre. Vi kom lidt svært fra start, da Mille var syg de første dage og jeg derfor var alene med begge børn. Det gik selvfølgelig fint, men jeg må indrømme, at jeg også nød, da Mille endelig kunne komme i dagpleje igen efter næsten tre uger hjemme. Jeg havde virkelig brug for tid alene med Hugo. Hugo fyldte én måned i januar, og jeg startede den månedlige baby-status-føljeton op. En række indlæg, som jeg nu har for både Mille og Hugo, og som jeg elsker at se tilbage på (du kan finde dem alle her).

Februar

Februar 2020

I februar mødte jeg min nye mødregruppe for første gang. Et flok skønne damer med dejlige unger og vi boede alle indenfor gåafstand fra hinanden. Det kunne kun blive godt og vi kom da også godt fra start. Jeg havde sådan set frem til hygge, kaffe og dejligt selskab med jævne mellemrum, selvom jeg allerede nu kunne mærke, at barsel med barn nummer to langt fra er som barsel med barn nummer et. Tiden er en anden og hvor jeg med Mille stort set skulle noget hver eneste dag, var et enkelt ugentligt møde med mødregruppen rigeligt under min barsel med Hugo. Det var også i februar, at Hugo endelig fik sit navn og at Mille var klædt ud som den sødeste mariehøne til fastelavn.

Mille fastelavn mariehøne

Marts 2020

Marts 2020. En måned de fleste af os formentlig aldrig glemmer. Det var den måned, hvor Danmark lukkede ned, og alt blev forandret. Jeg husker tydeligt pressemeddelelsen den11. marts og jeg husker, at jeg nærmest begyndte at græde, fordi jeg slet ikke kunne overskue at skulle være alene med to børn i fjorten dage. Chancen for at Magnus ville blive hjemsendt var lig nul og hjemmearbejde er ikke rigtig en mulighed for en elektriker. Men klare den, det skulle jeg jo, og de fjorten dage blev jo så også til seks uger. Når jeg sidder her små ti måneder senere, ser jeg tilbage på perioden som mega hård, men også lærerig, hyggelig og dejlig. Og så er jeg taknemmelig for, at jeg var på barsel under lock-down og ikke både skulle passe børn og et fuldtidsjob.

Hugos barnedåb

April 2020

Hugo blev døbt i april . Grundet corona blev festen aflyst, men vi holdt fast i selve dåben. Det betød meget for mig, at han blev døbt imens han stadigvæk kunne passe familiens dåbskjole, som Mille også blev døbt i. Det blev en rigtig fin dag trods omstændighederne og jeg skrev efterfølgende dette indlæg om at holde dåb i coronatider. Det var også i april at Mille fyldte 2 år! Også hendes fest blev aflyst, men hun blev nu fejret rigtig fint alligevel.

Mille to år

Maj 2020

I maj måned begyndte hverdagen som vi kendte den så småt at vende tilbage. Mille var igen afsted i dagpleje hver dag og den ugentlig aftale med mødregruppen blev genoptaget. Det var også i maj, at vi lavede om på barselsplanerne. Jeg følte mig lidt “snydt” for barsel grundet lock-down, så jeg snuppede Magnus’ del af barslen og fik dermed et par måneder mere. Det betød, at jeg skulle starte på arbejde slut oktober fremfor start september. En beslutning, jeg er så glad for, at vi tog. I maj begyndte vi også at gå at lege lidt med tanken om at bygge ud. Vi ønskede et bryggers i stueetagen og et ekstra værelse og badeværelse på 1. salen. Vi havde en ejendomsmægler ude for at vurdere huset og en arkitekt forbi for at diskutere mulighederne. Vi var meget lune på ideen, men kunne samtidig ikke overskue et så stort projekt med to små børn.

Lillebror seks måneder

Juni 2020

I juni fyldte Hugo seks måneder og et nyt kapitel begyndte. Min lille baby skulle til at spise rigtig mad. Derudover var juni vist mest bare hverdag og barsel. Og sommervejr og is på havnen. Og hyggelig Sankt Hans i haven med bål, gode venner og s’mores. Og så blev min lillesøster færdig som fysioterapeut. Det var en stor dag!

Is på havnen

Juli 2020

I juli måned faldt Magnus tilfældigt over et hus på nettet. Det var et stort hus på en stor grund lidt ude på landet men stadigvæk tæt på by, institutioner, skole og indkøbsmuligheder. Det så pænt ud på billederne og lidt for sjov bookede vi en fremvisning. Vi skulle jo selvfølgelig ikke flytte, men kigge kan man jo altid. Planen var jo, at vi skulle bygge ud, når ungerne blev lidt større. Efter fremvisningen kunne vi dog slet ikke få huset ud af hovedet. Vi talte og talte, sammen og med banken. Vi var faldet pladask for huset, grunden og beliggenheden, banken sagde ja og vi bookede vi en fremvisning mere. Kort efter underskrev vi en købsaftale og huset var vores!

Mille og Hugo

August 2020

I august havde vi sommerferie. Hele måneden faktisk. Vi havde planlagt en rolig måned med masser af familietid og en tur i sommerhus. Måneden blev dog alt andet en rolig, da vi pludselig skulle have sat vores hus til salg. Vi var i gang med et par forskellige renoveringsprojekter, som skulle færdiggøres og det brugte Magnus stort set hele sin ferie på. Vi kom dog afsted i sommerhus og det var en super hyggelig uge med perfekt vejr.

Mille

September 2020

September gik med et par åbent hus, en masse fremvisninger og krydsede fingre og i slutningen af måneden lå der en underskrevet købsaftale. Huset blev solgt på under en måned og til prisen. Det var helt perfekt og en kæmpe lettelse. Det var også i september, at Mille og Hugo fik en lille ny fætter og at Mille måtte vinke farvel til sin bedste ven i dagplejen, der skulle starte i børnehave. En ven, som hun stadigvæk savner og jeg kan mærke, at hun ikke længere nyder at være i dagpleje på samme måde. De andre børn, der nu er tilbage, er væsentligt yngre end Mille og jeg tror hun savner en legekammerat på hendes alder. Det bliver godt, når hun starter i børnehave i foråret 2021.

Bål i haven september

Oktober 2020

I oktober startede Hugo i dagpleje. Det gik helt vildt nemt og godt og han har det bare så godt der. Det er helt fantastisk. I slutningen af oktober startede jeg også på arbejde efter et års barsel og det var grundet corona en helt anden hverdag jeg kom tilbage til end den jeg kunne huske. Den har stået på hjemmearbejde så vidt muligt og jeg trives egentlig okay med det. Jeg savner dog den tilfældige snak og sparring hen over computerskærmene, men mon ikke det snart komme tilbage? Jeg håber det! Vi efterårshyggede også en masse i oktober. Vi samlede kastanjer og lavede kastanjedyr, gik ture og skar græskarlygte og ladede op til den næste tid, som vi vidste ville blive hård. Og så var vi til fotograf og fik taget de fineste familiebilleder, som nu hænger og pynter på væggene i vores nye hus.

Min lille familie

November 2020

November var en sindssyg måned. Oveni jobstart og ny hverdag overtog vi lige et hus, skulle pakke alt ned, flytte, pakke ud og komme på plads. Det var vanvittigt, men vi klarede den og kom overraskende hurtigt på plads. Børnene tog flytningen og kaosset i stiv arm og det var en fornøjelse. Mille har fra dag et elsket det nye hus, selvom hun af og til stadigvæk spørger lidt ind til det gamle.

December 2020

Den største begivenhed i december var helt klart, at lille Hugo fyldte 1 år! Ligesom alt andet i 2020, blev hans fødselsdag fejret i begrænset omfang grundet corona, men vi havde en dejlig dag trods alt. Derudover stod december selvfølgelig på jul, som Mille for første gang virkelig nød og forstod. Hun elskede nisserne, småkagerne og selvfølgelig gaverne. Hun skulle konstant have nissehue på og tændte lysene på juletræet så snart hun så, at de var slukket. Det var helt fantastisk at opleve. 2020 var også året, hvor vi for første gang skulle ligge hus til juleaften. Det gik over alt forventning og vi havde den hyggeligste aften med lækker og vellykket mad, gaver og hygge.

2020 blev ikke som vi havde regnet med, men sådan tror jeg de fleste har haft det. Corona kom helt uventet og vendte op og ned på alting, og så købte vi spontant et hus og skulle pludselig flytte. Det har været et underligt år, men når jeg ser tilbage, har det også været et godt år. Vores nye hus er helt perfekt for os, og jeg føler, at vi allerede er faldet bedre til her, end vi nogensinde gjorde i det gamle. Jeg er spændt på hvad 2021 kommer til at byde på og jeg krydser alt hvad jeg kan for, at det bliver præget væsentligt mindre af corona end 2020. Godt nytår!

Juletræ 2020