Tærte med skinke og bacon

Tærte med skinke og bacon

Forleden delte jeg opskriften på denne tærte kun med grøntsager og i dag er vi så ude i det stik modsatte. En tærte med skinke og bacon uden en eneste grøntsag. Eller jo, den indeholder selvfølgelig lidt rødløg, men det tæller ikke sådan rigtigt som en grøntsag, vel? Sådan en kødtærte kan altså et eller andet og jeg vil derfor anbefale, at du servere grøntsagerne ved siden af.

Skinke og bacon er jo en kombination, der hitter de fleste steder og i tærte er det ingen undtagelse. Jeg har tilføjet lidt timian til æggemassen for smagens skyld og lidt revet ost fordi ost gør alting meget bedre.

Læs også: En opskrift på tærte med hakket oksekød og feta

Tilbehør til tærte

Jeg holder af at servere en dressing til min tærte og så en form for grøntsager. Dressingen kunne for eksempel være denne krydderurtedressing eller en rørt feta. Grøntsagerne kunne enten være en omgang gnavegrønt som gulerødder, agurk, peberfrugt og cherrytomater eller en skøn blandet salat. Til en kødtærte som denne med skinke og bacon passer de fleste salater til, men de må gerne være lidt lette i både smag og konsistens. Det kunne for eksempel være en grøn salat med langtidsbagte cherrytomater eller en salat med spinat, tomat og mozzarella.

Læs også: En opskrift på den klassiske broccolisalat

Tærte med skinke og bacon

Opskrift på tærte med skinke og bacon

Tærte med skinke og bacon

1 tærte
Ingredienser
Tærtebund
  • 200 gram hvedemel
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 100 gram koldt smør
  • 1/2 dl koldt vand cirka
Tærtefyld
  • 150 gram bacon i tern
  • 150 gram skinkestrimler
  • 1 rødløg
Æggemasse
  • 4 æg
  • 100 gram cremefraiche
  • 50 gram revet mozzarella
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. timian
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
Tærtebund
  • Bland hvedemel og salt i en skål.
  • Skær smøren ud i små tern og kom det ned i skålen. Smuldr det i melet med fingrene til det er helt findelt. Du kan med fordel bruge din foodprocessor.
  • Når smøren er helt findelt samles dejen ved hjælp af en smule koldt vand. Du skal cirka bruge 1/2 dl. Dejen skal ikke æltes, men blot samles.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform, der er smurt med smør. Min tærteform har målene 35×12 cm, men du kan også bruge et rundt tærtefad med en diameter på cirka 24 cm. Tryk dejen på plads og skær overskydende dej af kanten.
  • Prik lidt huller i bunden med en gaffel og forbag bunden ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Tærtefyld
  • Steg baconen helt sprød på en pande og hak rødløget fint.
  • Fordel skinkestrimlerne på tærtebunden og kom sprødstegt bacon og rødløg ovenpå.
Æggemasse
  • Pisk æg, cremefraiche og mælk med timian, salt og peber.
  • Kom osten i og hæld æggemassen over grøntsagerne.
  • Bag tærten i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter til æggemassen er fast og toppen let gylden.
Tærte med skinke og bacon

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.