Kylling med champignon og bacon

Inspiration til din madplan i uge 42

Har du efterårsferie i næste uge? Det har vi ikke rigtigt, da jeg jo er på barsel og Hugo er ved at blive kørt ind i dagpleje. Jeg har dog planer om at give Mille en fridag eller to, så vi kan have noget alenetid. Jeg ved ikke helt hvad vi skal lave, men mon ikke en tur i skoven eller i køkkenet kunne være et hit? Jeg tænkte, at vi måske kunne bage den kage, der er en del af næste uges madplansinspiration nedenfor. Den bedste drømmekage med chokolade (også kendt som “den du ved nok”-kage) er nemlig så nem at lave, at man sagtens kan have børnene med i køkkenet. Udover en kageopskrift finder du nedenfor fire forslag til nemme hverdagsretter til din madplan og en enkelt opskrift til madpakken.

Læs også: Aftensmad med kylling – opskrifter på nemme hverdagsretter

Kartoffelsuppe

Madplan uge 42

Ret 1: Nachos med kylling og ost er en ret alle kan lide. Lækker krydret kylling i et fad med tortillachips og masser af revet cheddarost serveret med guacamole, cremefraiche og tomatsalsa. Haps!

Ret 2: Hakkebøffer i fad med tomatsauce og grønt er på top 10 over nemme hverdagsretter herhjemme. Retten består af hakkebøffer, der lige bliver brunet på panden, og en skøn tomatsauce med bacon, fløde, pikantost og en masse grønt. Og så kan den laves i forvejen!

Ret 3: Kylling med champignon og bacon i cremet sauce. Server retten med kartofler, som fx disse kartoffelbåde i ovn med hvidløg og timian, eller pasta. Derudover kan du snitte en salat, som fx denne salat med ovnbagte gulerødder og granatæble, eller servere lidt gnavegrønt ved siden af, for at banke måltidets grøntsagsindhold lidt op.

Ret 4: En kartoffelsuppe med kun fire ingredienser. Jeg holder af at toppe den med sprødstegt bacon i tern, forårsløg i ringe og revet cheddarost, men top med det, der nu lige er at finde i skabene. Brødcroutoner, smuldret knækbrød, en klat fuldfed creme fraiche eller sprøde kartoffelchips er også gode bud på topping. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Et godt brød, som dette brød med havregryn, passer også perfekt til suppen.

Til madpakken: Gør rugbrødsmadden lidt mere spændende med en lækker varmrøget laksemousse. Det er super nemt at lave og kræver kun tre ingredienser!

Til den søde tand: Drømmekage med chokolade – “den du ved nok” er en fantastisk kage og hvis du endnu ikke har prøvet den, så gør det. Nu!

Laksemousse med varmrøget laks
Drømmekage med chokolade - den du ved nok

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username