Lillebror ti måneder

Lillebror ti måneder og lidt om et tårevædet ammestop

Hugo er fyldt ti måneder og han er begyndt at rejse sig op af alting. Han har dog ikke helt fundet ud af hvordan han kommer sikkert ned igen. Det har resulteret i et par styrt, når jeg ikke har været hurtig nok til at gribe ham. Langsomt er han dog blevet mere og mere sikker og kan nu også gå forsigtigt langs for eksempel sofaen. Han kravler ikke endnu, men møver rundt på maven.

Hugo har valgt, at han ikke vil ammes mere og det har kostet en del tårer fra min side af. Mit ammeforløb med Mille endte i kaos og flaske efter tre måneder, så jeg har simpelthen været så lykkelig for, at det bare har kørt denne gang. Jeg havde håbet, at vi kunne fortsætte i mindst et par måneder endnu, men for små 14 dage siden sagde Hugo pludselig fra og har ikke ville have siden. Jeg mistænker lidt, at det er de to tænder, der netop er brudt frem i undermunden, der er skyld i det. Det er selvfølgelig rart, at han selv har sagt fra, men øv altså, hvor ville jeg gerne have, at han havde ventet lidt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler amning eller flaske til baby er et år og det er der jo to måneder til endnu, så vi har været lidt i vildrede om, hvad pokker vi skulle gøre. Vi har besluttet, at vi ikke vil starte op på flaske, så i stedet får han nu modermælkserstatning i en kop morgen og aften.

Vi har haft nogen forfærdelige nætter siden ammestoppet og det er endnu ikke blevet bedre. Han har altid vågnet ofte, men jeg har blot kunne amme ham og så er han faldet i søvn igen. Nu hvor han ikke vil ammes, er han vågen i meget længere tid, før det lykkedes mig at få ham til at sove igen. Vi snakker 2-3 timer. Hver nat. Jeg er trættere end nogensinde og jeg håber virkelig, at han lærer at sove lidt bedre, inden jeg skal starte på arbejde om to uger…

Læs også: Lillebror ni måneder

Lillebror ti måneder

Lidt om dagplejestart

Sidste mandags startede Hugo i dagpleje og det er egentlig gået fint nok. Hugo har, som tidligere nævnt, fået plads hos Milles gæstedagplejer. Mille har været der flere gange det sidste år, når hendes egen dagplejemor har holdt ferie, og Hugo har selvfølgelig været med ved afleveringerne. Derfor er Hugos dagplejemor ikke et helt nyt ansigt for ham og han har været i hendes hjem flere gange. Det tror jeg, har været med til at gøre indkøringen lidt nemmere. Mandag var vi der en times tid sammen og tirsdag var han der en halv times tid alene. Hugo havde bare leget og hygget sig og sagde ikke noget som helst til, at jeg vinkede farvel og gik.

Onsdag afleverede jeg ham inden første lur og hentede ham inden frokost. Dagplejemoren havde haft lidt svært ved at putte ham, han ville ikke spise da han vågnede og han græd og var helt ulykkelig da jeg kom og hentede ham. Av mit morhjerte. Torsdag prøvede vi igen og der gik det hele meget bedre og jeg hentede en glad og tilfreds dreng. Fredag gik endnu bedre og vi var klar til at tage et skridt mere fra mandag. Desværre har Hugos dagplejemor så været syg både i går, i dag og også i morgen. Jeg håber, at hun er frisk torsdag, så vi kan komme i gang igen.

Læs også: Lillebror otte måneder

Lillebror ti måneder
Lillebror ti måneder