Squashbrød

Opskrift på brød med squash

På denne tid af året er min svigermor altid ved at drukne i squash fra hendes kæmpe køkkenhave. Det betyder, at hun deler hjemmedyrkede squash ud i alle størrelser til højre og venstre og jeg tager altid glædeligt imod. Squash kan bruges til alverdens ting og er nem at snige ind i retter som kødsovs, lasagne og gryderetter. Squash gør det også rigtig godt i bagværk, som for eksempel i dette squashbrød.

Nedenstående opskrift på squashbrød giver to store, lyse og luftige brød. Brødet kan både spises til morgenmad, til frokost eller som tilbehør til aftensmaden og holder sig grundet squashen og yoghurten lækkert i et par dage. Brødet kan også sagtens fryses.

Læs også: Squashbrud med skinke – skønt brød til madpakken

Squashbrød

Opskrift på squashbrød

Squashbrød

2 store brød
Ingredienser
  • 50 gram gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk. sukker
  • 350 gram revet squash
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 1000 gram hvedemel
Fremgangsmåde
  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter yoghurt og sukker.
  • Riv squashen og klem vandet ud det med hænderne.
  • Kom squash, olivenolie og salt ned i skålen og rør rundt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem. Den må gerne være en smule klistret.
  • Lad dejen hæve 1 times tid.
  • Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og del den i to.
  • Uden at røre/ælte dejen for meget, formes den til to brød, der placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad brødene efterhæve 1 times tid.
  • Bag brødene ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter til de er gyldne og lyder hule, når du banker forsigtigt på dem.
  • Lad squashbrødene køle af på en rist.
Squashbrød

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.