Spinatpandekager

Spinatpandekager – madpandekager med spinat

Forleden serverede jeg disse spinatpandekager for familien og jeg var ret spændt på, hvordan de ville blive modtaget. De er jo grønne! Jeg serverede pandekagerne med diverse grøntsager, denne krydderurtedressing og lidt hakket oksekød, der var stegt på panden med lidt paprika, salt og peber og til min store overraskelse, blev spinatpandekagerne spist med velbehag af alle mand. Børnene syntes, at den grønne farve var spændende, men stillede ikke yderligere spørgsmål og jeg undlod at fortælle, at det var spinat, der var skyld i farven. Alle kneb gælder, når det handler om at få grøntsager i børn, ikke? Jeg selv synes, at de smager skønt og er et rigtig fint og sundt alternativ til de klassiske hvedetortillas.

Læs også: Opskrift på lækre bananpandekager med havregryn

Inspiration til madpandekage fyld

Spinatpandekagerne er som sagt et grønnere alternativ til de klassiske tortilla pandekager og kan bruges på samme måde. Du kan for eksempel bruge spinatpandekagerne i denne opskrift på fyldte madpandekager med oksekød eller fylde dem med krydret oksekød og mangosalsa. Du kan også prøve kombinationen af hummus og grillet squash eller lave en omgang fajitas med kylling. Madpandekagerne er også perfekte til at få ryddet lidt ud i køleskabet, da de kan fyldes med alt. Tøm køleskabet for grøntsager, kog et par æg, åben en dåse tun, lun en kødrest og tøm de sidste pålægspakker. Alt kan bruges og alle rester bliver bare lidt mere spændende, når de pakkes ind i en lækker spinatpandekage.

Læs også: Opskrift på kylling med pesto, tomat og mozzarella

Spinatpandekager

Opskrift på spinatpandekager

Spinatpandekager

8 stk.
Ingredienser
  • 200 gram spinat du kan både bruge frisk og frossent (dog skal det være tøet op)
  • 3 æg
  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk. groft salt
  • 3 dl mælk
  • Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
  • Kom spinat, æg, hvedemel, salt og mælk i en blender eller foodprocessor. Du kan også bruge din stavblender. Blend ingredienserne godt sammen.
  • Steg spinatpandekagerne på en pande i en smule olivenolie ved middel varme til de er faste og lettere gyldne på begge sider. Jeg bruger 3/4-1 dl dej pr. pandekage.
  • Server spinatpandekagerne med dit favoritfyld.
Spinatpandekager

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username