Grøntsagstærte med broccoli, spidskål og rød peber

Grøntsagstærte med broccoli, spidskål og rød peber

Grøntsagstærte med broccoli, spidskål og rød peber er en skøn vegetarisk tærte. Grøntsagstærten kan både spises til frokost og til aftensmad og kan også sagtens nydes kold i madpakken. Jeg holder af at servere en dressing til, som for eksempel denne krydderurtedressing, og så lidt gnavegrønt eller en grøn salat.

Tærtebunden er en helt almindelig tærtebund lavet på smør og hvedemel. Ønsker du tærtebunden lidt grovere, kan du udskifte noget af hvedemelet med for eksempel rugmel, som jeg har gjort her. Ønsker du en tærtebund helt uden mel, så er der fire forslag til hvordan du gør det her.

Læs også: Opskrift på tærte med hakket oksekød og feta

Tøm ud i grøntsagsskuffen, når du laver din grøntsagstærte

Grøntsagstærten er gode til at få ryddet ud i køleskabets grøntsagsskuffe og hvis du ikke lige har broccoli, spidskål og rød peber men i stedet for eksempel gulerødder, hvidkål og porre, så bruger du bare det. I princippet kan alle grøntsager bruges. Det handler blot om, at finde den smagskombination, du synes bedst om. Du kan også tilføje lidt skinke eller sprødsteg bacon til tærten, hvis du føler for det.

Læs også: Opskrift på den klassiske broccolisalat

Grøntsagstærte med broccoli, spidskål og rød peber

Opskrift på grøntsagstærte med broccoli, spidskål og rød peber

Grøntsagstærte med broccoli, spidskål og rød peber

1 tærte
Ingredienser
Tærtebund
  • 200 gram hvedemel
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 100 gram koldt smør
  • 1/2 dl koldt vand (cirka)
Tærtefyld
  • 100 gram broccoli
  • 100 gram spidskål
  • 1 rød peberfrugt
Æggemasse
  • 4 æg
  • 100 gram cremefraiche
  • 50 gram revet mozzarella
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
Tærtebund
  • Bland hvedemel og salt i en skål.
  • Skær smøren ud i små tern og kom det ned i skålen. Smuldr det i melet med fingrene til det er helt findelt. Du kan med fordel bruge din foodprocessor.
  • Når smøren er helt findelt samles dejen ved hjælp af en smule koldt vand. Du skal cirka bruge 1/2 dl. Dejen skal ikke æltes, men blot samles.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform, der er smurt med smør. Min tærteform har en diameter på 24 cm. Tryk dejen på plads og skær overskydende dej af kanten.
  • Prik lidt huller i bunden med en gaffel og forbag bunden ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Tærtefyld
  • Skær broccolien ud i små buketter og skær stokken i små tern.
  • Snit spidskål fint og skær peberfrugt i tern.
  • Bland broccoli, spidskål og peberfrugt i en stor skål før grøntsagerne fordeles ud på bunden.
Æggemasse
  • Pisk æg, cremefraiche og mælk med salt og peber.
  • Kom osten i og hæld æggemassen over grøntsagerne.
  • Bag tærten i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter til æggemassen er fast og toppen let gylden.
Grøntsagstærte med broccoli, spidskål og rød peber

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.