Leg i haven

Ferie med små børn er ikke ferie…

Ferie med børn er ikke ferie. Det har jeg efterhånden erfaret. Vores første ferie som forældre, var en uge på Bornholm. Det var i hedebølgen i 2018 og vi havde lejet et lille drivhus af en lejlighed. Mille var kun tre måneder, skreg i de fleste af sine vågne timer og nægtede at ligge i sin barnevogn. Jeg husker det ikke som en særlig god ferie bortset fra det fantastiske bryllup vi var til.

Vores anden ferie som forældre gik til Gran Canaria med mine forældre, min søster og hendes kæreste. Selve ferien var helt fin, men flyveturen frem og tilbage var et helvede. Da vi kom hjem, svor Magnus og jeg på, at vi ihvertfald ikke skal flyve med børn før de er fem år. Mindst!

Den tredje ferie var sommerferien sidste år. En lille uge med svigerforældrene i Svendborg og omegn og en lille uge i Skagen bare os. Mille var cirka 15 måneder og inde i en af de værste periode. Hun var møg hysterisk hele tiden, fik fire kindtænder på samme tid og nægtede at sove både dag og nat. Flere gange undervejs i ferien ønskede jeg, at vi aldrig var taget afsted og vi endte også med at tage hjem fra Skagen et par dage før tid.

I år var så vores første ferie med to børn og på baggrund af tidligere ferie-med-børn-erfaringer, havde jeg frygtet og forventet det værste. Tilbage i oktober bookede vi et sommerhus kun en times kørsel fra hjem, for vi tænkte, at vi nok ikke magtede at køre længere. Som tiden nærmede sig havde jeg mere og mere lyst til at aflyse og blive hjemme i de trygge rammer, men vi endte i stedet med at cutte en dag af i begge ender og så tage afsted alligevel. Heldigvis! Det har nemlig været den bedste og hyggeligste ferie og børnene har bare opført sig så pænt!

Mille og Hugo

En lille uge i sommerhus

Sommerhuset lå nær Asnæs og var et af de bedste sommerhuse, jeg nogensinde har lejet. Køkkenet havde skarpe knive, sengene var yderst behagelige og trods varmen var temperaturen indenfor behagelige både dag og nat. På hylden under fjernsynet stod en god gammeldags DVD-afspiller og en masse DVD’er, så en af dagene så vi alle en DVD-film sammen. Det var Mille og Hugos første og det bliver sikkert også den sidste.

De første par dage havde vi besøg af min søster og hendes kæreste. Det var så lækkert at have et par ekstra hænder til børn, madlavning osv. og til tider føltes det faktisk som ægte ferie for mig. Dernæst havde vi et par dage alene, hvor vi blandt andet var i Odsherred Zoo og den sidste eftermiddag/aften kom Magnus’ ene bror og hans kæreste forbi. Vejret var med os hele ugen og jeg er sikker på, at det gode vejr har spillet en stor rolle i den gode oplevelse. Vi har “hygget” på stranden (læs: mig i baggrunden med Hugo i klapvogn og Mille i vandkanten på Magnus’ arm, da hun hverken kunne lide vandet eller sandet), været på legeplads, spist is, grillet hver dag, nydt alle måltider udendørs, slappet af i sofaen og leget i haven. Det har været skønt, selvom det måske var en kende for varmt til tider.

På mandag starter Mille i dagpleje igen efter to uger hjemme, men Magnus har lige to uger mere hjemme sammen med Hugo og jeg, før han starter på arbejde igen. Det bliver (også) skønt!

Hugo
Søskendevogn på stranden
Mille
Mille
Mille
Hugo og Magnus
Mille
Mille og Nadia
Udsigt

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username