Græsk salat

Opskrift på græsk salat med oregano

En græsk salat med tomat, agurk, peberfrugt, oliven og feta er en af mine yndlings sommersalater. Den kan selvfølgelig laves året rundt, men tomater og agurker smager bare bedst om sommeren. Hvis jeg ikke kan finde lækre, solmodne tomater, så bruger jeg gerne cherrytomater i stedet. Der findes næsten ikke noget værre end kedelige og melede tomater, vel?

Foruden gode råvarer, så er hemmeligheden bag en god græsk salat er helt sikkert dressingen. Der skal sukker og oregano i for at give den græske salat den helt rigtige smag.

Ønsker du at give salaten lidt mere fylde, kan jeg anbefale at komme et par håndfulde frisk spinat i. Om vinteren kan du bruge grønkål, ligesom jeg har gjort her.

Læs også: Opskrift på tomatsalat med grillet aubergine

Græsk salat

Find den nemme opskrift på græsk salat her:

Græsk salat

4 personer
Ingredienser
 • 3-4 tomater en bakke cherrytomater kan også bruges
 • 1 agurk
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 lille rødløg
 • 15-20 sorte oliven uden sten gerne kalamata
 • 100 gram feta
Dressing
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. rørsukker
 • 1 tsk. tørret oregano
 • 1 tsk. citronsaft
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Skær tomaterne ud i både og agurk og peberfrugt i tern.
 • Hak rødløget fint.
 • Bland tomater, agurk, peberfrugt og rødløg med feta og oliven i en skål.
 • Rør ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til med salt og peber.
 • Vend dressingen i salaten lige før servering.
Græsk salat

Flere opskrifter på græsk mad

En sommerferie på Kreta som seksårig var mit første møde med den græske mad og kultur. Siden har jeg besøgt et utal af græske øer og også set det smukke Athen. Jeg elsker smagen af Grækenland med deres lækre oliven, feta, gyros og fladbrød, men der går nok et par år, før jeg igen kommer på de kanter. Indtil da må jeg derfor “nøjes” med de græske lækkerier, jeg kan trylle frem i eget køkken. Ovenstående græske salat og en god tzatziki med masser af hvidløg er helt klart blandt af favoritterne. Derudover holder jeg at lave, spise og servere disse græske fladbrød med gyros kylling, disse græske kyllingebryster i ovn med peberfrugt og feta eller disse græske oksespyd.

Læs også: Opskrift på græsk couscoussalat

Græske fladbrød med gyros kylling
Græske kyllingebryster i ovn med peberfrugt og feta
Græske oksespyd

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username