Fyldte madpandekager med oksekød

Opskrift på fyldte mexicanske tortillas med krydret hakket oksekød

Fyldte madpandekager med oksekød er en favorit herhjemme. Kødfyldet er mexicansk krydret og gemmer på både majs, peberfrugt og gulerod. Jeg bruger tortillas til denne ret og de fyldte tortillas er toppet med taco sauce og revet ost. Ved siden af serverer jeg en hjemmerørt guacamole, cremefraiche, lidt ekstra taco sauce eller tomatsalsa og lidt snittet grøn salat. Det er en nem og snasket hverdagsret, som er populær hos både store og små.

Retten er nem og hurtig at lave, men skal det være endnu nemmere, kan du en dag med god tid lave en stor portion af kødfyldet og fryse det ned i mindre portioner. Hvis du så sørger for altid at have en pakke tortillas og et glas taco sauce i køkkenskabet, kan du når som helst tø en portion kødfyld op og lave nem og lækker aftensmad på ingen tid. Du kan også sagtens fylde madpandekagerne dagen før, komme dem i et fad og stille fadet i køleskabet. Så skal du blot hælde taco sauce over, drysse med revet ost og putte fadet i ovnen 20 minutter i spisetid. En perfekt løsning på en travl hverdagsaften i en børnefamilie.

Læs også: Opskrift på mexicanske nachos med kylling og ost

Fyldte madpandekager med oksekød

Find den nemme opskrift på fyldte madpandekager med oksekød her:

Fyldte madpandekager med oksekød

4 personer
Ingredienser
  • 8 madpandekager/tortillas
  • 1 glas taco sauce fx fra Santa Maria
  • 150-200 gram revet cheddarost
Kødfyld
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. salt
  • 1/2 dl vand
  • 1 dåse tomatpure 140 gram
  • 1 lille dåse majs
  • 2 røde peberfrugter
  • 2-2 gulerødder
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie til stegning
Serveringsforslag
  • Cremefraiche
  • Guacamole
  • Tomatsalsa
  • Snittet salat for eksempel hjertesalat
Fremgangsmåde
  • Hak løget fint og svits det i olivenolien sammen med presset hvidløg.
  • Når løgene er klare tilsættes det hakkede oksekød.
  • Brun kødet og tilsæt derefter krydderier, vand og tomatpure. Lad det stege et par minutter.
  • Skær de røde peberfrugter i tern og riv gulerødderne. Kom begge dele ned til kødet sammen med majsene og lad retten simre et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom en stor grydeskefyld kødfyld på hver madpandekage og rul pandekagerne stramt om fyldet. Placer madpandekagerne i et ovnfast fad med samlingen nedad.
  • Hæld tacosaucen ud over og drys med ost.
  • Bag de fyldte madpandekager i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter til osten er smeltet.
Fyldte madpandekager med oksekød
Fyldte madpandekager med oksekød

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.