Stegte ris med oksekød og grøntsager

Opskrift på stegte ris med hakket oksekød og grøntsager

Stegte ris med oksekød og grøntsager er en hverdagsklassiker herhjemme. Det er nemt og hurtigt at lave og alle i familien elsker det. Du kan koge ris til formålet eller bruge en rest. Vidste du, at ris sagtens kan fryses? Jeg plejer at fryse de rester jeg har ned og på den måde samle sammen. Når bøtten er fyldt, tør jeg dem op i køleskabet og bruger dem for eksempel til en omgang stegte ris.

Hemmeligheden bag en omgang gode stegte ris er, at man skal bruge rigelige mængder olivenolie. Olien gør, at risene faktisk bliver stegte fremfor blot at blive en varm, smattet masse. Jo mere olie jo bedre og retten her kan sagtens tåle mere olie, end jeg har angivet, hvis du føler for det. Af grøntsager har jeg valgt at bruge rød peberfrugt, gulerødder og squash, da det er tre ting, vi stort set altid har i køleskabet. Pillede edamamebønner eller ærter fra frost, forårsløg, porrer, majs eller lidt hakket spidskål smager også godt i. Du kan bruge lige præcis de grøntsager, som du har liggende i køleskab og fryser. Min version af stegte ris er uden æg, da jeg vitterligt ikke synes, at æg og ris smager godt sammen. Er du fan er kombinationen, kan du sagtens slå to æg ud i retten og piske godt, før saucen vendes i.

Læs også: Opskrift på risfad med kylling, karry og grønt – alt-i-et-fad

Stegte ris med oksekød og grøntsager

Find den nemme opskrift på stegte ris med oksekød og grøntsager her:

Stegte ris med oksekød og grøntsager

4 personer
Ingredienser
  • 3 dl basmatiris (ukogt) svarer til cirka 700 gram kogte ris
  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 2-2 gulerødder afhængig af størrelsen
  • 1/2 squash
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 2 spsk. soja
  • 1 spsk. fiskesauce kan undlades
Fremgangsmåde
  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Find en dyb pande eller wok frem og steg løg og hvidløg i en smule af olivenolien.
  • Kom det hakkede oksekød i og brun det.
  • Kom de kogte ris i sammen med resten af olivenolien og steg det hele i cirka 5 minutter ved høj varme. Husk at vende rundt i det ofte.
  • Skær peberfrugten i tern og riv gulerødder og squash.
  • Kom grøntsagerne ned til risene og steg dem med i yderligere 5 minutter.
  • Bland sød chilisauce, soja og fiskesauce i en skål og vend saucen i risene.
  • Steg det hele i et par minutter og så er retten klar til servering.
  • Server evt. de stegte ris med et par limebåde og lidt ekstra soja og sød chilisauce.
Stegte ris med oksekød og grøntsager

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.