Lun salat med grønne bønner, peberfrugt og mandler

Opskrift på lun bønnesalat med grønne bønner, peberfrugt og mandler

Nogen gange kan det godt betale sig at holde det helt enkelt. Denne bønnesalat består kun af tre ingredienser plus lidt havsalt og smør og den smager himmelsk. Det er en salat med grønne bønner, peberfrugt og mandler, der smager bedst lun og nylavet, men som også sagtens kan spises kold.

Først hakkes mandlerne groft og ristes på en tør pande. De må gerne blive meget mørke, da det blot får den lækre smag af ristede mandler til at blive endnu tydeligere. Derefter steges de grønne bønner og peberfrugt på panden i en smule smør i et kvarters tid. De skal tages af, når de grønne bønner er blevet lidt brune, men stadigvæk har massere af bid. Ingen gider en slatten bønne! De stegte grønne bønner og peberfrugt hældes så op på et fad og de ristede mandler drysses over sammen med gavilde mængder havsalt. Super enkelt, nemt og virkelig lækkert tilbehør.

Salaten med grønne bønner passer til de fleste retter. Jeg holder for eksempel af at servere den til retter som lasagne, marineret kylling på spyd, kyllingefrikadeller eller kylling med pesto, tomat og mozzarella.

Læs også: Bønnefritter – fritter lavet af grønne bønner

Lun salat med grønne bønner, peberfrugt og mandler

Find den nemme opskrift på lun salat med grønne bønner, peberfrugt og mandler her:

Lun salat med grønne bønner, peberfrugt og mandler

2 personer
Ingredienser
  • 125 gram friske grønne bønner
  • 1 rød peberfrugt
  • 25 gram mandler
  • Havsalt
  • Smør til stegning
Fremgangsmåde
  • Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande til de har taget lidt farve. Tag dem af panden og lad dem køle af.
  • Skær peberfrugten i strimler og svits den på panden sammen med de grønne bønner i en smule smør. De skal have 10-15 minutter. Bønnerne må gerne tage lidt farve, men skal stadigvæk have bid.
  • Hæld de smørstegte bønner og peberfrugtstrimler op på et fad og drys med smørstegte mandler og havsalt.
  • Servér straks.
Lun salat med grønne bønner, peberfrugt og mandler

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username