Lillebror seks måneder

Et helt halvt år!

I dag fylder Hugo seks måneder. Et helt halvt år. Hvor er det altså vildt og hvor er tiden bare fløjet afsted.

Hugo har fundet sine fødder og kan nu rotere rundt om sig selv, når han ligger på maven. Han vil virkelig gerne kunne møve sig fremad og han prøver alt hvad han kan, men har altså ikke helt knækket koden endnu. Det kan virkelig gøre ham sur. Han har også fundet sin stemme og kan både skrige, pludre og råbe (højt).

Min mødregruppe er startet stille og roligt op igen og hvor er det rart at komme ud og blive luftet lidt. Jeg kan mærke, at sådan en formiddag med snak (om babyer), varm kaffe og brød med ost gør mig virkelig godt. Hvor heldigt er det ikke lige, at jeg endnu engang er havnet i en skøn mødregruppe?

Læs også: Lillebror fem måneder

Lillebror seks måneder

Om babysøvn og babymad

Når jeg skriver disse “lillebror x måneder” indlæg, så kan jeg ikke lade være med at gå tilbage og se, hvad jeg skrev om Mille, da hun var på samme alder. I Milles seks-måneders-indlæg skriver jeg for eksempel “Heldigvis sover hun lige så godt om dagen, som hun sover dårligt om natten.” Det er lidt sjovt, for med Hugo er det stik modsat. Han sover ok om natten, men er begyndt at sove helt af helvede til om dagen. Han bliver normalt puttet omkring klokken 19 og så sover han gerne til omkring klokken 6 næste morgen afbrudt af 2-4 hurtige amninger. Det fungerer fint nok for mig og de fleste dage er jeg mere eller mindre frisk. Om dagen sover han til gengæld kun 30-45 minutter af gangen, hvilket slet ikke er nok for ham. Det resulterer i, at han ofte er sur og gnaven, når han er vågen og kun kan holde sig vågen en times tid, før han har brug for en powernap mere. Det er en smule op af bakke, men så længe han sover som han gør om natten, tør jeg ikke brokke mig (ret meget). Jeg håber, at det snart vender, så jeg kan få min glade baby tilbage og få lidt længere pauser i løbet af dagen.

Vi startede stille og roligt op med mad for 2-3 uger siden. Vi lagde ud med lidt grød, når det lige passede ind og så begyndte han at sidde med ved bordet, når vi andre spiste. Her fik han så lidt kogte grøntsager i stave, lidt ristede rugbrødsbjælker og lignende til at side at fumle med og gumle på. Han har ikke været super begejstret og det er meget begænset, hvad han har fået ned. I denne uge er vi så gået over til tre måltider om dagen. Havregrød til morgenmad, øllebrød eller grøntsagsmos til frokost og grøntsagsmos til aften og der begynder faktisk at ryge en del indenbords. Når vi andre spiser aftensmad, sidder han stadigvæk med og får noget at tygge på. Som du måske husker, så skrev jeg her, at planen var at køre en light BLW med Hugo, men det kan du ud fra ovenstående måske tyde, at vi har droppet. BLW og det svineri det medfører, er simpelthen ikke noget for os alligevel og sådan er det bare. Grød og lidt gnaveri ved siden af bliver vejen frem for os denne gang ligesom det blev med Mille. Det har min mavefornemmelse det meget bedre med og det ser også ud til at fungere fint for Hugo.

Læs også: Lillebror fire måneder

Lillebror seks måneder

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.