Kyllingefrikadeller med hytteost

Opskrift på kyllingefrikadeller med hytteost

Her er min bedste opskrift på helt klassiske kyllingefrikadeller. Jeg har eksperimenteret (meget!) for at finde den perfekte opskrift og nu har jeg endelig ramt plet. Disse kyllingefrikadeller er bløde uden at være smattede og har slet ikke den der gummiagtige konsistens, som kyllingefrikadeller nemt kan få. Jeg er ret sikker på, at det er hytteosten, der gør noget fantastisk for konsistensen, så den må du endelige ikke undlade. Er du ikke så meget til hytteost, så prøv at give det et skud alligevel. Jeg synes overhovedet ikke, at man kan smage den.

Læs også: Opskrift på kylling med pesto, tomat og mozzarella

En grundopskrift du kan sætte dit eget præg på

Opskriften på kyllingefrikadeller i dette indlæg er en grundopskrift. Vil du have lidt mere smag i dine frikadeller, kan du for eksempel tilsætte en håndfuld krydderurter til farsen. Persille er en klassiker, men både koriander, mynte eller ramsløg smager også skønt i frikadeller.

Der bliver cirka 20 frikadeller ud af portionen alt afhængig af størrelsen. For vores lille familie rækker det til aftensmad i to dage. Hvis vi ikke lige føler for at få kyllingefrikadeller to dage i træk, så fryser jeg bare halvdelen af portionen. Kyllingefrikadellerne kan spises med en omgang ovnkartofler og en skøn salat, som på billederne her. Kartoflerne er disse med hvidløg og timian og salaten er en skøn græsk salat som denne. Kyllingefrikadellerne smager også fremragende i pitabrød, på pizza, i burger eller som pålæg på rugbrød.

Læs også: Opskrift på kylling i peanut butter sauce

Kyllingefrikadeller med hytteost

Opskrift på kyllingefrikadeller med hytteost

Kyllingefrikadeller med hytteost

20 stk.
Ingredienser
 • 400 gram hakket kylling
 • 200 gram hytteost
 • 2 æg
 • 1/2 dl mælk
 • 1 stort rødløg eller to små
 • 2 fed presset hvidløg
 • 4 store spsk. hvedemel
 • 2 tsk. paprika
 • 1 tsk. spidskommen
 • 2 tsk. salt
 • Friskkværnet peber
 • Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
 • Hak rødløget fint.
 • Rør det hakkede kylling med hytteost, æg og mælk.
 • Tilsæt finthakket rødløg, presset hvidløg og hvedemel.
 • Tilsæt paprika, spidskommen, salt og peber og rør farsen grundigt sammen.
 • Lad farsen stå og trække i 5-10 minutter.
 • Steg kyllingefrikadellerne i olivenolie på en pande ved middel varme. Brug en spiseske til at kommen farsen på panden i klatter. Tryk klatterne flade med bagsiden af skeen. Dyp evt. skeen i koldt vand mellem hver frikadelle, så farsen ikke sidder fast på skeen.
 • Kyllingefrikadellerne skal steges et par minutter på hver side. Når de er gyldne og gennemstegte, er de klar til servering.
Kyllingefrikadeller med hytteost

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.