
Opskrift på nemt brød med havregryn
Dette brød med havregryn er et skønt hverdagsbrød, der ikke tager lang tid at lave. Portionen giver et lille brød, som en lille familie sagtens kan nå at spise, inden det bliver tørt og kedeligt. Dejen er hurtig og nem at røre sammen, hævetiden er en time til halvanden og bagetiden kort.
Brødet bages først et par minutter ved høj varme for at få en sprød og gylden skorpe og bages derefter færdigt ved en lidt lavere temperatur. Havregrynene gør brødet groft, men resultatet bliver stadigvæk lækkert og luftigt. Jeg har bagt dette brød utallige gange de sidste måneder og det bliver godt hver gang. Jeg serverer oftest brødet til aftensmaden, men det kan også sagtens bruges til morgenmad og frokost.
Læs også: Opskrift på nemme havregrynsboller

Opskrift på brød med havregryn
Brød med havregryn
Ingredienser
- 25 gram gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 spsk. akaciehonning almindeligt hvidt sukker kan også bruges
- 100 gram finvalsede havregryn
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 350 gram hvedemel
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet og rør honning/sukker ud deri.
- Rør de finvalsede havregryn i sammen med olivenolie og salt.
- Kom hvedemelet i lidt af gangen og ælt dejen godt igennem. Dejen kan både æltes på røremaskine og i hånden.
- Form dejen til et brød og læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad brødet hæve en times tid til halvanden.
- Snit forsigtigt i brødet og bag det ved 250 grader varmluft i 5 minutter.
- Skru ovnen ned på 200 grader og bag brødet færdigt i 10-15 minutter.
- Lad brødet køle af på en rist.

Instagram og Facebook
Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.
Jeg har lige bosat mig i Belgien, hvor fuldkornsprodukter ikke er særlig udbredte, og derfor er fuldkornsmel og -brød ret dyrt. Derfor er det rigtig rart at kunne bage et nemt, billigt og relativt sundt brød.
+ Dejlig simpel opskrift
+ Tiden i ovnen passer perfekt
+ Lækker tekstur, specielt taget i betragtning at der er relativt meget havregryn i
Det var lidt tamt i smagen i mit 1. forsøg. I mit 2. forsøg havde jeg en god top på både honningen, olien og saltet. Så blev brødet helt perfekt. Jeg kommer garanteret til at lave dette fremadrettet :). Tak!
Hej Anna
Jeg er glad for at du kan lide opskriften. God bagelyst 🙂
/Nadia