Tunsalat

Opskrift på hjemmelavet tunsalat med majs, kapers og peberfrugt

Jeg elsker tunsalat og gerne en hjemmelavet en af slagsen. Her får du min opskrift på en helt klassisk version med majs, kapers og peberfrugt.

Jeg ved godt, at kapers kan dele vandene. Det er lidt ligesom med koriander. Enten elsker man det eller også kan man ikke fordrage det. Herhjemme er vi alle på team kapers og derfor er der selvfølgelig kapers i min tunsalat. Er du på det modsatte hold, så undlader du selvfølgelig bare kapers i opskriften.

Læs også: Opskrift på lækre æggemuffins med ost og skinke til madpakken

Sådan kan du servere din tunsalat

Jeg kommer både tunsalaten på rugbrød, i pitabrød og i sandwich. På billederne her har jeg brugt en af disse koldhævede boller som brød til min sandwich. Jeg har udover tunsalat puttet lidt salat og syltede rødløg i og det smagte himmelsk.

Skal du have tunsalaten med i madpakken, så vil jeg anbefale, at du kommer den i en bøtte og først smør din sandwich eller rugbrødsmad lige før den skal spises. Pålægssalater har det nemlig med at gøre brød vådt og kedeligt, hvis man kombinere dem i god tid.

Læs også: Opskrift på luftige havregrynsboller

Tunsalat

Opskrift på tunsalat med majs, kapers og peberfrugt

Tunsalat med majs, kapers og peberfrugt

2 personer
Ingredienser
 • 1 dåse tun jeg brugte tun i vand
 • 1 tsk. kapers
 • 1/2 lille rødløg
 • 1/2 rød peberfrugt
 • 2 spsk. majs
 • 1 spsk. finthakket frisk dild
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 spsk. creme fraiche 18 %
 • 1 spsk. mayonnaise
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Hak kapers, rødløg og rød pebefrugt fint.
 • Bland tun med de hakkede grøntsager, majs og dild.
 • Vend citronsaft, creme fraiche og mayonnaise i. Kom evt. ekstra creme fraiche i, hvis du ønsker tunsalaten mere cremet.
 • Smag tunsalaten til med salt og peber.

Psst! Hvis du kunne lide ovenstående opskrift, så vil du helt sikkert også kunne bruge denne opskrift på varmrøget laksemousse eller denne opskrift på æggesalat med avocado.

Tunsalat

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username