Mariehøneboller

Opskrift på mariehøneboller – et hit til børnefødselsdagen

Mille har en ting med mariehøner. Hun elsker at finde dem i naturen, hendes yndlingssang er “Mariehønen Evigglad” og hun var ovenud lykkelig, da farmor havde syet et mariehønekostume til hende til fastelavn. Derfor skulle hun selvfølgelig have disse mariehøneboller med til at dele ud i dagplejen på hendes 2-års fødselsdag. De var et kæmpe hit hos både hende og de andre børn i dagplejen og faktisk ret nemme at lave.

Jeg kan desværre ikke selv høste alle pointene for opfindsomheden, for jeg har tyvstjålet idéen til mariehønebollerne her. Opskriften på bollerne er dog min egen og det er faktisk blot en opskrift på klassiske fødselsdagsboller tilsat rød farve og pyntet med mørk glasur.

Læs også: Opskrift på havregrynsboller

Mariehøneboller

Find den nemme opskrift på mariehøneboller her:

Mariehøneboller

15 stk.
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 15 gram rød gelefarve*
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 500 gram hvedemel
  • 50 gram blødt smør
  • Mælk til pensling
Glasur
  • Flormelis
  • Kakaopulver
  • Vand
Fremgangsmåde
  • Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker.
  • Tilsæt æg og rød farve og rør godt rundt.
  • Tilsæt kardemomme og salt og derefter hvedemelet lidt efter lidt.
  • Ælt dejen godt.
  • Tilsæt det bløde smør og ælt dejen til den er glat og smidig. Jeg plejer at give den 5-10 minutter på røremaskinen.
  • Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (cirka 1 time).
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form den til 15 boller af 60 gram.
  • Læg bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med mælk og bag dem ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. De skal ud lige før de begynder at blive brune på toppen.
  • Tag bollerne ud og lad dem køle helt af på en bagerist.
  • Bland en tyk glasur af flormelis, kakaopulver og vand. Den må endelig ikke være for flydende.
  • Brug en sprøjtepose eller en frysepose til at pynte de røde boller som små mariehøner.
  • Lad glasuren tørre helt før bollerne pakkes ned i bøtter. Du må endelig ikke komme de fine boller i en frysepose eller dække dem til med husholdningsfilm, da det kan få glasuren til at løbe.
Noter
*Jeg brugte denne købt i Bilka
Mariehøneboller

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.