Græske fladbrød med gyros kylling

Opskrift på græske fladbrød med gyros kylling

Græske fladbrød er nemme at lave. Du ælter en dej sammen, som efter hævning deles i otte stykker, der alle rulles ud til flade brød. Efterfølgende bages fladbrødene så på panden ved middel varme og så er de klar til servering. Hvis du ikke har tid til, at dejen til de græske fladbrød skal hæve, så er der her en opskrift på græske fladbrød uden gær. De bliver ikke lige så bløde og luftige, som hvis de var lavet med gær, men de er et ganske udmærket alternativ.

Jeg fylder oftest mine fladbrød med gyros kylling, tzatziki, oliven og grønt. Gyros kylling er kylling marineret i græsk yoghurt, olivenolie og krydderier, der så efterfølgende grilles eller steges på panden. Kyllingen skal helst ligge i marinaden et døgns tid, men fik du ikke lige gjort det, så bliver resultatet også ganske fint efter blot to timers marinering. Opskrift på både græske fladbrød og gyros kylling finder du nedenfor.

Læs også: Kylling i peanut butter sauce

Græske fladbrød med gyros kylling

Find den nemme opskrift på græske fladbrød her:

Græske fladbrød

8 stk.
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 3 dl vand
  • 500 gram hvedemel
  • t tsk. salt
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 3 spsk. olivenolie + lidt ekstra til udrulning
Serveringsforslag
  • Gyros kylling*
  • Tzatziki**
  • Kalamata oliven
  • Grønt fx salat, cherrytomater og rødløg
Fremgangsmåde
  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt cirka halvdelen af hvedemelet sammen med salt, akaciehonning og olivenolie og rør godt rundt.
  • Tilsæt resten af hvedemelet og ælt dejen godt igennem.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Del dejen i otte stykker og rul stykkerne til kugler. Rul kuglerne ud til tynde fladbrød med cirka 20 cm i diameter – brug olivenolie i stedet for mel på køkkenbordet.
  • Bag fladbrødene på panden ved middel varme. De skal have et par minutter på hver side.
  • Fyld fx dine græske fladbrød med gyros kylling, tzatziki, oliven og grønt
Noter
*Find opskriften på gyros kylling nedenfor.
**Find min opskrift på tzatziki HER.
Græske fladbrød med gyros kylling

Find den nemme opskrift på gyrus kylling her:

Gyros kylling

2 personer
Ingredienser
  • 2 kyllingebryster eller 500 gram kyllingeinderfilet
  • 100 gram græsk yoghurt 10 %
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • 1/2 tsk. timian
  • 1/2 tsk. løgpulver
  • 1/2 tsk. hvidløgspulver
Fremgangsmåde
  • Bland græsk yoghurt, olivenolie, citronsaft, salt og krydderier i en skål.
  • Skær kyllingen i strimler og kom den i marinaden. Kom skålen i køleskabet og lad kyllingen marinere i mindst 2 timer, gerne natten over.
  • Grill kyllingestrimlerne ved middel varme til de er gennemstegte eller steg dem på en pande i lidt olivenolie.

Flere lækre græsk inspirerede opskrifter

Kreta var destinationen, da jeg for første gang var ude at flyve og siden har jeg tilbragt mange sommerferier på de græske øer. Græsk mad kan noget særligt og det er heldigvis nemt at få smagen af Grækenland, sol, sommer og varme med ind i køkkenet derhjemme. Herunder finder du en liste over de græsk inspirerede opkrifter, som jeg har liggende her på bloggen. God madlavning og velbekomme.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Græske fladbrød med gyros kylling

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.