Butterdejspakker med asparges, parmaskinke og ost

Nem opskrift på butterdejspakker med asparges, parmaskinke og ost

Butterdejspakker med asparges, parmaskinke og ost er en skøn lille snack, der både kan serveres som forret, som tilbehør til aftensmaden, som appetizer, til frokost eller som en del af et brunchbord. De smager skønt og er super nemme at lave.

En rulle butterdej rulles ud og skæres i firkanter. Derefter kommes parmaskinke, ost og asparges på, butterdejspakkerne lukkes og pensles med æg. Til sidst skal de bare i ovnen i et kvarters tid og så er de klar. Nemmere bliver det faktisk ikke.

Jeg har brugt parmaskinke i butterdejspakkerne, men serrano eller en anden form for lufttørret skinke kan selvfølgelig også sagtens bruges. Det samme gøre sig gældende for osten. Jeg har brugt emmentaler, men foretrækker du for eksempel mozzarella eller parmesan, så bruger du bare det.

Læs også: Salat med asparges, tomat og mozzarella

Butterdejspakker med asparges, parmaskinke og ost

Find opskriften på butterdejspakker med asparges, parmaskinke og ost her:

Butterdejspakker med asparges, parmaskinke og ost

6 stk.
Ingredienser
  • 1 rulle butterdej
  • Et bundt asparges
  • 6 skiver parmaskinke
  • 50 gram emmentaler
  • 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
  • Rul butterdejen ud på køkkenbordet og skær den ud i seks lige store firkanter.
  • Knæk enderne af aspargesene og skær emmentaler i skiver.
  • Læg et stykke parmaskinke diagonalt på hver butterdejsfirkant. Læg et par skiver ost ovenpå.
  • Kom til sidst 2-3 asparges på hver, fold de frie hjørner ind over fyldet og pres enderne fast.
  • Pensl butterdejspakkerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i cirka 15 minutter til de er gyldne og sprøde.
Butterdejspakker med asparges, parmaskinke og ost

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.