Vafler

Opskrift på sprøde vafler

Her får du min bedste opskrift på sprøde vafler. Vafler og pandekager er jo lidt i familie og serveres også tit på samme måde. Forskellen på en vaffeldej og en pandekagedej er som udgangspunkt, at der er mere fedtstof og flere æg i en vaffeldej. Fedtstoffet gør vaflerne sprøde og flere æg giver en fyldigere vaffel.

Vafler serveres jo helt traditionelt med syltetøj og flormelis, men de kan i virkeligheden toppes med alverdens ting. Prøv fx med friske bær, frugt, is, sirup eller flødeskum.

Vafler smager bedst direkte fra vaffeljernet og sådan er det bare. Jeg vil derfor anbefale, at du tager vaffeljernet med ind på bordet og spiser vaflerne efterhånden som de bliver lavet. Er det ikke en mulighed, kan du selvfølgelig også sagtens lave en ordenlig stak og servere dem efterfølgende. Du skal bare være opmærksom på, at sprødheden forsvinder, hvis du stabler dem. Du kan også lave vaflerne på forhånd og så lune dem i ovnen i et lag på en bageplade. Så bliver de næsten lige så sprøde, som hvis de var blevet serveret direkte fra vaffeljernet.

Læs også: Pandekager – den bedste og nemmeste opskrift

Vafler

Find min bedste opskrift på hjemmelavede sprøde vafler her:

Vafler

12 stk.
Ingredienser
 • 5 dl hvedemel
 • 3 spsk. sukker
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. salt
 • 4 æg
 • 5 dl mælk
 • 100 gram smeltet smør
Fremgangsmåde
 • Bland hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål.
 • Kom æggene i og pisk let.
 • Kom mælk og smeltet smør i på skift lidt efter lidt imens du pisker. Sørg for at piske dejen godt igennem, så du undgår klumper.
 • Steg vaflerne i vaffeljernet. Jeg bruger lidt under 1 dl dej pr. vaffel.

Inspiration til sunde vaffelopskrifter

Selvom en klassisk vaffel smager helt fantastisk, så kan man også sagtens lave sundere vafler. Disse bananvafler består kun af æg, banan, kardemomme, creme fraiche og havregryn, men smager stadigvæk helt fantastisk. Bananvaflerne kan også laves i en skøn chokolade-variant. Der er også disse kokosvafler, der som navnet antyder er lavet på kokosmælk og derudover primært består af havregryn og æg. Skal det være endnu sundere og mindre sødt, så findes der disse grove vafler med gulerod, disse spinatvafler, disse græskarvafler og disse med broccoli. De sidste fire er gode til vaffelsandwiches, hvor man så bruger vaflerne som brød.

Læs også: Nem og svampet chokoladekage

Vafler

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username