Nachos med kylling

Opskrift på snaskede nachos med kylling og ost

Her finder du opskriften på snaskede nachos med kylling og ost. Retten går herhjemme ind under kategorien “fredagsmad“, men den kan også sagtens spises som en frokost, serveres for ens bedre halvdel med tømmermænd eller deles som en snack en eftermiddag. Kort sagt passer en portion mexicanske nachos med kylling og ost til alle anledninger. Du kan også prøve denne variant med hakket oksekød

Læs også: Opskrift på kylling med pesto, tomat og mozzarella

Sådan laver du nachos med kylling og ost

Kylling skæres ud i stykker og tilberedes på en pande med en masse lækre krydderier. Jeg bruger en hjemmelavet mexicansk krydderiblanding. Alle krydderierne i blandingen er nogen, jeg alligevel altid har på lager, så for mig er det nemt at lave krydderiblandingen selv. Du kan dog sagtens købe en pose med mexicansk krydderimix fra fx Santa Maria og bruge den i stedet. Når kyllingen er tilberedt lægges den i lag i et fad sammen med tortillachips og cheddarost. Så skal fadet ind i en varm ovn i 10 minutter til osten er smeltet og så er der lækre nachos.

Til snaskede nachos hører sig guacamole, creme fraiche og tomatsalsa til. Gucamolen laver jeg altid selv og tomatsalsaen bliver også hjemmelavet, hvis tiden er til det. Hjemmelavet smager bare bedst og så kan jeg lave den lige præcis så stærk, som jeg ønsker. Jeg plejer også at servere lidt forskelligt gnavegrønt til, der jo også sagtens kan dyppes i de forskellige dips.

Læs også: Opskrift på hjemmelavede kyllingenuggets

Nachos med kylling

Opskrift på nachos med kylling og ost

Nachos med kylling

2 personer
Ingredienser
 • 2 kyllingebryster
 • 1/2 dl vand
 • 200 gram tortillachips 1 pose
 • 100 gram revet cheddar
 • Smør eller olie til stegning
Mexicansk krydderiblanding
 • 2 tsk. paprika
 • 1 tsk. røget paprika
 • 2 tsk. oregano
 • 1 tsk. løgpulver
 • 1 tsk. hvidløgspulver
 • 1 tsk. spidskommen
 • 2 tsk. salt
Serveringsforslag
 • Guacamole
 • Creme fraiche
 • Tomatsalsa
 • Finthakket rødløg
Fremgangsmåde
 • Bland alle ingredienserne til den mexicanske krydderiblanding sammen.
 • Skær kyllingebrysterne ud i mindre stykker og brun dem på panden i lidt fedtstof.
 • Kom den mexicanske krydderiblanding på panden sammen 1/2 dl vand. Rør rundt, så krydderierne bliver godt fordelt.
 • Lad kyllingen stå og simre til vandet er væk.
 • Læg halvdelen af tortillachipsene i bunden af et smurt ovnfast fad. Kom halvdelen af kyllingen og halvdelen af osten ovenpå. Kom de sidste tortillachips og resten af kyllingen og osten på og kom fadet i ovnen ved 200 grader.
 • Bag retten i cirka 10 minutter til osten er smeltet.
 • Jeg dryssede lidt finthakket rødløg ud over og serverede retten sammen med guacamole, creme fraiche og tomatsalsa.

Flere opskrifter på snasket fredagsmad

Da jeg var lille var fredag min yndlingsdag. For det første betød det weekend, men det gik jeg nu ikke så meget op i dengang. Nej, fredag var noget helt specielt fordi det betød, at jeg (tildels) måtte bestemme menuen og at der var Disney Sjov og fredagsslik til dessert.

Mine farvoritter til fredagsmaden dengang var ting som madpandekager, hjemmelavet pizza og burgers og ikke meget har ændret sig siden. Det skal være snasket, lækkert og gerne med masser af ost. Herunder deler jeg en række opskrifter, der herhjemme passer ind i kategorien “fredagsmad”.

Nachos med kylling

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.