Mille to år

Mille fylder to år i dag!

I dag har Mille fødselsdag. To år bliver hun. To år er det siden, at jeg blev mor, Magnus blev far og vi blev en lille familie. Det er vildt, som tiden går.

Mille er noget af det sødeste. Hendes blå øjne, der kan smelte mit hjerte. Hendes lyse, krøllede hår, der ikke er til at tæmme. Hendes temperament, der ligner mit. Hendes energinniveau, gåpåmod og nysgerrighed, der gør, at hun lærer nye ting og udvikler sig hver dag. Vi gør vores bedste for at følge med og støtte hende i sin udvikling, selvom vi jo også først skal lære, hvordan man gør. Vi har ikke prøvet at være forældre til en 2-årig før, men sammen finder vi vejen.

Læs også: Hej Mille

Mille to år

Musik og sang dagen lang

Mille elsker musik og sang og hun kan svinge hofterne som ingen andre. “Mariehønen evigglad” er en klar favorit, når mor eller far skal synge, men når der skal danses, så skal der bare skrues godt op for anlægget. Hun elsker også sine bøger selvom vi mest kigger på billeder og snakker ud fra dem. Af og til har hun også tålmodighed til at blive læst højt for og det er noget af det hyggeligste.

At være udenfor, er noget af det bedste hun ved og man skal bare nævne “frisk luft”, så suser hun ud og tager tøj på. Og ja, hun kan næsten selv få overtøj på. Termobukserne er intet problem, jakken skal hun lige have hjælp til at lyne og skoene driller ofte, men hun prøver. Hun vil alting selv, men er ikke bange for at bede om hjælp, når hun må erkende, at hun ikke kan. Jeg prøver at have tålmodighed til at lade hende prøve selv først, selvom det kan være svært ikke at blande sig.

Hun lærer nye ord hver dag og hun er som en papegøje. Hun gentager alt hvad vi siger, og det er noget af det sjoveste. Når vi går til og fra dagpleje snakker vi hele vejen. Det er ikke længere mig, der taler til Mille, men en samtale. Vi snakke om hvad vi ser og om hvad dagen mon bringer eller har bragt. Hun glemmer en stavelse og en endelse her og der og der er også tit, hvor vi simpelthen ikke forstår hvad hun siger, men jeg elsker, at vi kan tale sammen nu. Hun kan fortælle hvad hun vil og ikke vil og det er dermed slut med gættekonkurrencen, hver gang hun er utilfreds. Det er skønt.

Læs også: Mille 15 måneder

Mille to år

Om søvn og det at blive storesøster

I det første halvandet år af Milles liv, kæmpede vi en brag kamp med at putte hende. At putte hende til lur krævede ofte mindst en halv times gåtur rundt på bumlende terræn med barnevognen og at putte hende til nat kunne snildt tage en time eller to. Nu lægger vi hende bare i barnevognen eller sengen, siger godnat og går og så falder hun i søvn af sig selv. Det er F A N T A S T I S K og alle puttekampene værd!

For snart fem måneder siden blev vi fire og Mille blev storesøster. Hun har taget det hele i stiv arm og der har ingen negativ reaktion været fra hendes side. Hun er noget så omsorgsfuld og kærlig overfor Hugo og jeg elsker at se de to smile til hinanden. Mille forstår, hvis jeg lige skal skifte ham/give ham mad/putte ham før jeg kan hjælpe hende og hun venter gerne. Hun kommer med en sut, når han er ked af det og hun er hele tiden opmærksom på, hvor han er. Hun gør mig så stolt.

Når jeg ser på Mille, bliver jeg helt varm af lykke inden i og når jeg tænker på hende, så savner jeg hende. Tænk, at den lille pige er min og at hun i dag fylder to år. Kæmpe stort tillykke med fødselsdagen, min lille skat.

…og så også et lille beskedent tillykke til mig selv, der også har fødselsdag i dag. Vi deler nemlig fødselsdag, min lille pige og jeg. Hurra!

Læs også: Mine fødselsberetninger – to fødsler, to oplevelser

Mille to år

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.