Lillebror fire måneder

Corona, barselssavn og tvivl

Lillebror fylder i dag fire måneder og hans fjerde levemåned har i den grad været præget af corona nedlukket. Mille har været hjemme hos os hver dag og det har betydet mindre tid bare ham og jeg. Vores barsel er sat på hold og det er jeg ret ked af. Jeg savner vores langsomme barselsdage, men er samtidig i tvivl om hvorvidt Mille skal afsted i dagpleje, når de åbner igen. Jeg kan jo sagtens holde hende hjemme, men hvor længe skulle det så være? En uge mere? To? Til den 10. maj eller helt til august? Hvornår bliver det “sikkert”? Mange flere skal endnu smittes, så måske vi alligevel bliver ramt før eller siden. Men er det Mille, der skal tage smitten med hjem? Åh, jeg synes, at det er en svær beslutning. Min barsel slutter 1. september, hvor Magnus så tager over, og lige nu kan jeg slet ikke holde ud at tænke på, at jeg faktisk er halvvejs gennem min barsel.

Læs også: Danmark lukker ned – status efter de første sytten dage

Lillebror fire måneder

En dejlig basse og manglende grin

Selvom to børn ikke er ens, kan jeg jo ikke lade være med at sammenligne mine egne to. Lillebror er en del større end Mille var på samme alder. Mille vejede små 6300 gram og var 64 cm, da hun var fire måneder. Lillebror vejer nu hele 7700 gram fordelt ud over 65 cm. Det er ret vildt synes jeg. Han er sgu lidt af en basse. En dejlig basse!

Lillebror har stadigvæk ikke grinet sådan rigtigt. Han smiler fortsat en masse, og der komme da også lidt glade lyde, men grinet har han ikke. Jeg prøver alt for at få ham til det. Flyveture, titte-bøh, sjove lyde, sjove ansigter, venden på hovedet og intet virker. Jeg håber det kommer snart. Babygrin er noget af det bedste i verdenen.

Søvnen er blevet meget bedre. Han vågner nu 1-3 gange om natten og skal have mad, men falder hurtigt i søvn igen. Om dagen tager han alt fra 30 minutter til 4 timer af gangen og de fleste dage tager han tre lure. Om dagen sover han enten i slyngevugge eller i barnevogn og begge steder er han dejlig nem at putte. Om aftenen bliver han “puttet” i sofaen omkring klokken 19 og kommer så med op, når jeg går i seng ved 21-22-tiden. Langt de fleste aftener falder han i søvn af sig selv på sofaen svøbt i sin dyne og jeg nyder det hver eneste aften. Jeg husker tydeligt, hvordan vi vandrede rundt med Mille i stuen i halve og hele timer hver eneste aften for at få hende til at sove. At have en baby, der falder i søvn af sig selv, er lykken!

Læs også: Lillebror tre måneder

Lillebror fire måneder

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username