Kanelkage

Den bedste opskrift på kanelkage uden kærnemælk

Kanelkage med kaffeglasur minder mig om folkeskolen. Det var Louise fra min klasse, der første gang introducerede mig for den fantastiske kage og jeg fik efterfølgende hendes mor til at skrive opskriften ned til mig. Jeg har det stykke papir endnu omend det snart ikke hænger sammen længere. Jeg har nemlig bagt kanelkage utallige gange siden. Med årene har jeg udviklet lidt på opskriften og for nyligt prøvede jeg at skifte kærnemælken ud med græsk yoghurt. Det blev fantastisk godt og kagen blev om muligt endnu mere luftig, svampet og lækker.

På kanelkage skal der, efter min mening, kaffeglasur. Der er ikke noget at rafle om. Er du ikke så meget til kaffe, kan du dog skifte kaffen ud med vand og stadigvæk få en skøn glasur at smøre på kagen. Kanelkagen holder sig svampet og lækker i lang tid. Den er bedst på anden og tredje dagen, men kan også sagtens spises på dag fire og fem.

Læs også: Den nemmeste og bedste chokoladekage

Kanelkage

Find den nemme opskrift på kanelkage her:

Kanelkage med kaffeglasur

Ingredienser
 • 400 gram sukker
 • 125 gram smeltet smør
 • 400 gram hvedemel
 • 2 tsk. natron
 • 4 tsk. kanel
 • 3,5 dl græsk yoghurt 10 % fortyndet med 1,5 dl vand kan erstattes med 1/2 L kærnemælk
Kaffeglasur
 • 250 gram flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 spsk. kakaopulver
 • 50 gram smeltet smør
 • 4 spsk. stærk kaffe
Fremgangsmåde
 • Pisk sukker med smeltet smør.
 • Tilsæt hvedemel, natron og kanel og vend det godt rundt.
 • Tilsæt græsk yoghurt fortyndet med vand og pisk dejen godt igennem.
 • Hæld dejen i et ovnfast fad beklædt med bagepapir (cirka 25 x 30 cm).
 • Bag kagen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en kødnål inden den tages ud af ovnen.
 • Rør alle ingredienserne til glasuren sammen.
 • Når kagen er afkølet kommes glasuren på.

Flere skønne skærekager

Kanelkage er perfekt som “del-ud”-kage i skolen eller på arbejdspladsen, men selvom en kanelkage er fantastisk lækker, er det rart med lidt afveksling af og til. Det umiddelbare alternativ er en klassisk chokoladekage eller en drømmekage med chokolade (“den du ved nok”). To skønne og svampede kager, som de fleste kan lide. Jeg har ihvertfald haft dem med i flere forskellige anledninger og de er altid blevet taget rigtig godt imod. Hvis kagen har mulighed for at stå i køleskabet indtil servering, så er squashkage, gulerodskage eller græskarkage gode bud. De har alle det tilfælles, at de helst skal serveres kolde og at de kun bliver bedre med en god cream cheese frosting på toppen.

Læs også: Citronkage

Kanelkage

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username