Hugos barnedåb

En lille dåb i corona-tider

Planen var klar. Lillebror skulle døbes påskesøndag. Invitationerne var sendt ud, kirke, lokale og mad var booket og forberedelserne så småt i gang. Så kom corona til Danmark og landet lukkede ned. Vi aflyste festen, maden og lokalet og stoppede alle forberedelser. Kirken aflyste vi ikke på daværende tidspunkt, da jeg havde et lille håb om, at Hugo stadigvæk kunne blive døbt den søndag. Jeg ønskede nemlig sådan, at han kunne blive døbt imens han stadigvæk kunne passe familiens dåbskjole, som både Mille, jeg og min mor er blevet døbt i og som er lavet af Hugos oldemors brudekjole. Og det kunne han heldigvis.

I ugerne op til dåben havde vi løbende kontakt med præsten. Hun var virkelig sød og ville meget gerne døbe Hugo som planlagt, hvis vi altså tog de nødvendige forholdsregler. Og det gjorde vi selvfølgelig. I kirken var vi, ud over præst og kirketjener, kun os, gudfar, fadder og fadderens mand og vi var placeret i god afstand fra hinanden. Vi fik lov at sætte en telefon op, så vi kunne livestreame seancen og på den måde kunne vores forældre og søskende se med på afstand.

Dåben startede med, at vi alle sad i kirken og så blev der spillet en salme på anlægget. Vi havde “sparet” organist og korsanger væk, da vi ellers ville være blevet over de ti tilladte personer i kirken. Efter salmen holdt præsten en kort og fin prædken og så skulle vi op til døbefonden. Her var vi nødt til at stå lidt tæt, men vi var alle sprittet godt af. Hugo fik sit navn og dåben sluttede med endnu en fin salme fra anlægget. Derefter tog vi lidt billeder i kirken før vi tog hjem i vores have og fik en kop kaffe og en cookie. Når det nu ikke kunne være anderledes, var det en rigtig fin løsning.

Hugo tog det hele i stiv arm. I kirken var han vågen op opmærksom og brokkede sig ikke en eneste gang. Da vi kom hjem i haven faldt han i søvn i Magnus’ arme og sov næsten resten af dagen. Mille klarede det også rigtig fint i kirken, selvom det var lidt svært for hende at forstå, at hun skulle være stille. Heldigvis forstyrrede hun jo kun os, så det gjorde ikke så meget.

Alt i alt havde vi en rigtig fin dag, selvom der ikke blev den fest, vi havde inviteret til. Nu har vi bedt alle gæster om at sætte kryds i kalenderen en dag i november, hvor vi så forhåbentlig kan holde en stor 1-års fødselsdag for Hugo istedet for.

Læs også: Milles barnedåb

Hugos barnedåb
Hugos barnedåb
Hugos barnedåb
Hugos barnedåb
Hugos barnedåb
Hugos barnedåb
Hugos barnedåb