Græske kyllingebryster i ovn med peberfrugt og feta

En græsk inspireret ret med kylling, peberfrugt og feta

Græske kyllingebryster i ovn med peberfrugt og feta er en fantastisk nem hverdagsret. Det, der i særdeleshed gør retten græsk. er oreganoen i marianden, fetaen på toppen og de sorte kalamata oliven, der serveres ved siden af. Retten er hurtig at lave, smager skønt og er yderst børnevenlig.

I bunden af et ovnfast fad blandes rødløg, peberfrugt og cherrytomater med den skønneste marinade. Ovenpå placeres et par kyllingebryster, der også smøres godt ind i marinaden. Fadet skal så i ovnen i 25 minutter hvorefter fetaen fordeles ud over og efter yderligere fem minutter i ovnen, er retten klar til servering. Jeg serverer oftest retten med pasta og en håndfuld gode, sorte kalamata oliven. Oliven fordi de passer fantastisk til retten og pasta fordi vi elsker pasta herhjemme. Du kan også servere retten med en portion ovnbagte kartofler som disse med hvidløg og timian eller måske blot et lækkert stykke brød. Det kunne for eksempel være et foccacia brød eller en portion græske fladbrød.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Græske kyllingebryster i ovn med peberfrugt og feta

Find opskriften på græske kyllingebryster i ovn med peberfrugt og feta her:

Græske kyllingebryster i ovn med peberfrugt og feta

2 personer
Ingredienser
  • 2 kyllingebryster
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 20 cherrytomater
  • 75 gram feta
Marinade
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Salt og peber
Serveringsforslag
  • Pasta og sorte kalamata oliven
Fremgangsmåde
  • Skær peberfrugter og rødløg i strimler og kom dem i et ovnfast fad. Halver cherrytomaterne og kom også dem i fadet.
  • Bland olivenolie, balsamico, presset hvidløg, paprika og oregano sammen og smag marinaden til med salt og peber.
  • Vend cirka halvdelen af marinaden i grøntsagerne.
  • Læg kyllingebrysterne ovenpå grøntsagerne og pensl dem med resten af marinaden.
  • Bag retten i ovnen i 25 minutter ved 200 grader.
  • Fordel fetaen ud over fadet og bag retten i yderligere 5 minutter.
  • Server evt. retten med pasta og sorte oliven.

Flere græske favoritter

Jeg elsker græsk mad og har efterhånden en god håndfuld græske favoritter her på bloggen. Først og fremmest er der jo klassikeren tzatziki. En cremet yoghurtdressing med agurk og hvidløg, som er umulig at komme udenom i det græske køkken. Jeg serverer ofte dressingen til disse græske oksespyd eller til disse nemme fladbrød med græsk marineret kylling og tomatsalsa. Tzatziki passer også skønt til disse græske kyllingefrikadeller. Skal der også grøntsager på bordet, så kan jeg klart anbefale denne mættende græske couscoussalat, denne klassiske græske salat med spinat eller denne græske grønkålssalat med oliven og feta.

Læs også: Kylling i peanut butter sauce

Græske kyllingebryster i ovn med peberfrugt og feta

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.