Foccacia

Nem opskrift på hjemmebagt foccaica brød med rosmarin og havsalt

Foccacia er og bliver mit favorit madbrød. Brødet kan toppes med alverdens lækre sager og dermed laves i et utal af forskellige varianter. Her har jeg helt klassisk valgt at toppe med tørret rosmarin og havsalt, da det er min favorit kombination. Andre toppingforslag kunne være oliven, cherrytomater, soltørrede tomater, presset hvidløg, forskellige revne ost, forskellige friske og tørrede krydderurter. Kun fantastisen sætter grænser og det er op til dig at finde din personlige favorit. Uanset valg af topping, er fremgangsmåden den samme.

Min opskrift på foccacia brød er super nem og resultatet bliver sprødt, luftigt og fyldt med smag. Den kræver ingen røremaskine, da dejen blot kan røres sammen i en skål. Dejen skal hæve i alt tre timer, så husk at gå i gang i god tid. Brødet holder sig luftigt og lækkert en dags tid eller to, så det kan eventuelt bages dagen før.

Brødet passer til de fleste retter, men ekstra godt til for eksempel tapas, supper, steg og kartofler og gryderetter med ris. Nederst i dette indlæg deler jeg lidt inspiration til hvilke retter, du kan servere dit lækre, hjemmebagte foccacia brød til.

Læs også: Havregrynsboller

Foccacia

Find den nemme opskrift på foccacia brød her:

Foccacia brød

Ingredienser
 • 25 gram gær
 • 3,5 dl lunkent vand
 • 1/2 dl olivenolie
 • 2 tsk. salt
 • 500 gram hvedemel
Topping
 • Olivenolie
 • Tørret rosmarin
 • Havsalt
Fremgangsmåde
 • Opløs gæren i vandet.
 • Tilsæt cirka 200 gram hvedemel og rør godt rundt.
 • Tilsæt olivenolie og salt og rør godt rundt.
 • Tilsæt de sidste 300 gram hvedemel og rør dejen godt igennem.
 • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 2 timer.
 • Når dejen er hævet hældes den forsigtigt over i et ovnfast fad (cirka 25 x 30 cm). Fadet skal enten smøres grundigt eller beklædes med bagepapir. Hvis du krøller bagepapiret først, er det nemmere at få til at passe i fadet.
 • Fordel en god sjat olivenolie ud over dejen og tryk dejen ud i fadet med fingrene. Lav gerne nogle dybe huller i dejen med fingrene.
 • Dryp evt. brødet med lidt mere olivenolie og drys så med rosmarin og havsalt (eller hvad end du har valgt at toppe dit foccacia brød med).
 • Lad dejen efterhæve tildækket i 1 time.
 • Bag foccacia brødet i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader til det er sprødt og gyldent.

Forslag til skønne retter, som du kan servere dit foccacia brød til

Et hjemmebagt foccacia brød passer som nævnt til stort set alt. Det smager blandt andet skønt til lækre supper som for eksempel en kartoffelsuppe eller tomatsuppe. Brødet kan også anvendes som en del af en tapasanretning med forskellige pølser og oste og andre italienske specialiteter. Når der grilles om sommeren, passer et foccacia brød også fint ind sammen med en skøn salat som denne italienske pastasalat eller denne salat med vandmelon, feta og mynte. Til hverdag har jeg selv haft succes med at servere brødet til retter som hakkebøffer i fad med tomatsauce og grønt, koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk og paprikagryde. God fornøjelse med bageriet!

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Foccacia

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username