Mexicansk kartoffelfad med kylling

Snasket mexicansk aftensmad

Et mexicansk kartoffelfad med kylling er en snasket, simpel og virkelig lækker ret. Det er kort fortalt ovnkartofler og kylling vendt i mexicanske krydderier, mexicansk sauce og en masse cheddarost. Lidt ala nachos uden nachos, men med kartofler i stedet. Det lyder måske lidt spøjst, men det smager himmelsk. Herhjemme topper jeg gerne retten med forårsløg og majs og serverer den med creme fraiche, guacamole og tomatsalsa – præcis som jeg ville servere en omgang nachos.

Læs også: Fajitas med kylling

Mexicansk kartoffelfad med kylling

Find opskriften på mexicansk kartoffelfad med kylling her:

Mexicansk kartoffelfad med kylling

4 personer
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 2 kyllingebryster kyllingeinderfilet kan også bruges
  • 1 brev taco krydderiblanding fx fra Santa Maria
  • 1 glas taco sauce fx fra Santa Maria
  • 100 gram revet cheddarost
  • Smør eller olie til stegning
Serveringsforslag
  • Forårsløg
  • Majs
  • Creme fraiche
  • Guacamole
  • Tomatsalsa
Fremgangsmåde
  • Skræl kartoflerne og skær dem i både.
  • Vend kartoffelbådene i olivenolie og salt og fordel dem på bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 40 minutter.
  • Skær kyllingebrysterne i strimler og steg strimlerne på en pande i en smule fedtstof. De skal kun lige brunes.
  • Tilsæt taco krydderiblandingen og taco saucen til kyllingen og vend det godt rundt.
  • Tag kyllingen af varmen. Den skal ikke være gennemstegt.
  • Når kartoflerne er færdige hældes de op i et ovnfast fad sammen med kyllingen og revet cheddarost. Vend godt rundt og giv retten 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader.
  • Top fx det mexicanske kartoffelfad med forårsløg skåret i ringe og majs og server det med creme fraiche, guacamole og tomatsalsa.

Opskriften er kraftigt inspireret af denne fra Maria Vestergaard.

Mexicansk kartoffelfad med kylling