
Snasket mexicansk aftensmad
Et mexicansk kartoffelfad med kylling er en snasket, simpel og virkelig lækker ret. Det er kort fortalt ovnkartofler og kylling vendt i mexicanske krydderier, mexicansk sauce og en masse cheddarost. Lidt ala nachos uden nachos, men med kartofler i stedet. Det lyder måske lidt spøjst, men det smager himmelsk. Herhjemme topper jeg gerne retten med forårsløg og majs og serverer den med creme fraiche, guacamole og tomatsalsa – præcis som jeg ville servere en omgang nachos.
Læs også: Fajitas med kylling

Find opskriften på mexicansk kartoffelfad med kylling her:
Mexicansk kartoffelfad med kylling
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. groft salt
- 2 kyllingebryster kyllingeinderfilet kan også bruges
- 1 brev taco krydderiblanding fx fra Santa Maria
- 1 glas taco sauce fx fra Santa Maria
- 100 gram revet cheddarost
- Smør eller olie til stegning
Serveringsforslag
- Forårsløg
- Majs
- Creme fraiche
- Guacamole
- Tomatsalsa
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og skær dem i både.
- Vend kartoffelbådene i olivenolie og salt og fordel dem på bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 40 minutter.
- Skær kyllingebrysterne i strimler og steg strimlerne på en pande i en smule fedtstof. De skal kun lige brunes.
- Tilsæt taco krydderiblandingen og taco saucen til kyllingen og vend det godt rundt.
- Tag kyllingen af varmen. Den skal ikke være gennemstegt.
- Når kartoflerne er færdige hældes de op i et ovnfast fad sammen med kyllingen og revet cheddarost. Vend godt rundt og giv retten 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader.
- Top fx det mexicanske kartoffelfad med forårsløg skåret i ringe og majs og server det med creme fraiche, guacamole og tomatsalsa.
Opskriften er kraftigt inspireret af denne fra Maria Vestergaard.

Instagram og Facebook
Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.