Pizza

“Hvad skal vi have at spise?”

Aftensmad. Det kan være så svært at finde på og forny. Ofte ender vi med at servere de samme retter igen og igen fordi det er nemt i en travl hverdag. På nettet findes et utal af forslag til madplaner, men er de overhovedet realistiske? Jeg føler ofte, at madplanerne er fyldt med lækre opskrifter, der ikke alle er egnede til travle hverdagsaftener. Derudover tager madplanerne sjældent stilling til rester og helt simple retter fremgår ikke.

Jeg vil begynde at dele vores madplaner på bagkant. Ikke hver uge, men af og til, når jeg synes, at det giver mening. Det bliver hverdagsmad uden filter. Jeg vil dele hvad vi spiste, hvordan jeg lavede det og hvad jeg gjorde med eventuelle rester. Hvis der er en opskrift, så linker jeg selvfølgelig til den. Måske du kan bruge det til inspiration?

Læs også: Aftensmad med kylling – opskrifter på nemme hverdagsretter

Kødboller i tomatsauce

Inspiration til din madplan – det spiste vi i ugen der gik

Mandag: Paprikagryde med kylling

Mandag lavede jeg en stor portion paprikagryde med kylling, som jeg serverede med pasta til. Resterne frøs jeg ned i to bøtter, så vi har nem aftensmad til to travle dage.

Tirsdag: Hakkebøffer med spejlæg, ravioli og gnavegrønt

Vi skulle egentlig have været hjemme hos mine forældre, men grundet hele corona-situationen aflyste vi selvfølgelig. I stedet lavede jeg aftensmad ud fra, hvad vi lige havde i køleskabet. Det blev til et par hakkebøffer med spejlæg, ravioli og gnavegrønt (agurk, gulerod, rød peberfrugt og cherrytomater). Helt simpelt, men ganske udmærket. De eneste rester var halvanden hakkebøf, som jeg gemte i en bøtte i køleskabet.

Onsdag: Kødboller i tomatsauce med pasta

En super nem og lækker hverdagsret, der er lynhurtig at bikse sammen. Resterne af både kødboller, tomatsauce og pasta gemte jeg i bøtter i køleskabet.

Torsdag: Rester – kødboller i tomatsauce og hakkebøf

Jeg blandede resterne af pastaen, tomatsaucen og kødbollerne fra onsdag med hakkebøffen fra tirsdag i et ovnfast fad og smuldrede en pose frisk mozzaralla ud over. Fadet kom i ovnen i 15 minutter ved 200 grader og så var der mad. Jeg havde også et par havregrynsboller, der her på fjerdedagen var en anelse tørre. Jeg skar dem over, kom revet ost, oregano og hvidløgspulver på og kom dem i ovnen i 5 minutter. Det resulterede i et par ostebrød til pastafadet.

Paprikagryde

Fredag: Hjemmelavet pizza

Fredag stod den på hjemmelavet pizza. Jeg bruger altid denne opskrift til bunden og denne gang blev pizzaen toppet med med familiens yndlingstoppings – skinke og cocktailpølser. De voksne toppede også pizzaen med salat og dressing og så var alle glade. Resterne gemte jeg til frokosten om lørdagen.

Lørdag: Sushi

Jeg havde sådan lyst til sushi og med sætningen “vi skal jo støtte de lokale restauranter i disse tider”, fik jeg nemt overtalt Magnus. Der var sjovt nok ingen rester.

Søndag: Kylling med bacon og champignon serveret med kartoffelbåde

Opskriften på kyllingen med bacon og champignon udgiver jeg efter planen på onsdag, men den minder lidt om denne kylling i flødesauce med spinat og parmesan. Jeg serverede retten med disse kartoffelbåde i ovn med hvidløg og timian og gnavegrønt (agurk, gulerod, rød peberfrugt). Resterne gemte jeg i bøtter i køleskabet.

Sushi

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.