Kødboller i tomatsauce

Opskrift på krydrede italienske oksefrikadeller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce er en italiensk klassiker, der i manges hoveder er forbundet med Disney-klassikeren Lady og Vagabonden. Traditionelt serveres retten med spagetti, men med små børn i huset er spagetti altså yderst upraktisk. Jeg serverer derfor altid retten med lidt kogte pasta penne eller skruer i stedet og det høre jeg heldigvis ingen brok over.

Kødbollerne er krydrede oksefrikadeller, der tilberedes i en cremet tomatsauce. Retten er et rigtig fint alternativ til pasta med kødsovs eller lasagne, hvis man ønsker lidt variation i kombinationen af hakket oksekød og pasta. Retten er nem at lave og kan sagtens bikses sammen på en halv times tid.

Først laves en fars, der blandt andet indeholder parmesan og timian. Er du ikke så meget til parmesan, så prøv med lidt revet mozzarella i stedet. Farsen formes så til kødboller, der hurtigt steges på panden, så de får en fin og smagfuld stegeskorpe. Derefter laves tomatsaucen, der helst skal tilsættes lidt fløde. Fløden gør retten ekstra cremet og giver en fantastisk smag. Mælk kan dog også anvendes, hvis du ikke lige har fløde i køleskabet. Når tomatsaucen er kogt op smagt til, kommes kødbollerne i og så skal retten simre i et kvarters tid, så kødbollerne bliver gennemstegt. Imens retten simre, kan man passende koge pastaen. Efter de 15 minutter plejer jeg lige at skære en enkelt kødboller over, for at sikre mig, at de nu også er helt færdige.

Læs også: Pastafad med kylling og mascarpone

Kødboller i tomatsauce

Find opskriften på kødboller i tomatsauce her:

Kødboller i tomatsauce

4 personer
Ingredienser
Tomatsauce
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. oregano
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1-2 dl fløde
  • Salt og peber
Kødboller
  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 æg
  • 50 gram revet parmesan
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Serveringsforslag
  • Pasta eller spaghetti
  • Revet parmesan
Fremgangsmåde
  • Bland alle ingredienserne til kødbollefarsen i en skål og form farsen til 12 kødboller.
  • Brun kødbollerne på en dyb pande i smør eller olie. De skal cirka have 1 minut på hver side. Tag dem af panden.
  • Hak løget til tomatsaucen fint og svits det på panden sammen med hvidløg. Du skal måske tilsætte en smule mere fedtstof.
  • Når løgene er klare tilsættes tomatpure, hakkede tomater, oregano, timian og fløde. Kog saucen op og smag den til med salt og peber.
  • Kom kødbollerne ned i saucen og lad saucen simre i 15 minutter.
  • Server kødbollerne i tomatsauce med pasta eller spagetti og revet parmesan.
Kødboller i tomatsauce