Mille

En smagsprøve på hjemmepasserlivet

Sytten dage er der gået, siden Mette Frederiksen i en pressemeddelelse lukkede Danmark ned, og fem dage er der gået, siden hun forlængede perioden til i alt 33 dage. Måske perioden igen bliver forlænget, når vi nærmer os anden påskedag. Jeg håber det ikke, men forventer det desværre.

Jeg er alene med begge børn i hverdagene, da Magnus stadigvæk arbejder. Jeg tager en dag ad gangen og prøver at få det bedste ud af situationen. At blive “tvunget” til at have Mille hjemme, er ikke kun skidt, for vi får en masse kvalitetstid, som vi ikke ellers ville have haft. Det er skønt, men hårdt og så er jeg lidt ked af, at mine rolige barselsdage med Hugo er sat på pause for en stund.

Mille fylder og kræver uden tvivl mere end Hugo disse dage. Hugo er så mild og stille og jeg kan ikke lade være med at føle, at jeg “forsømmer” ham lidt. Han ligger meget for sig selv i kravlegården, selvom jeg virkelig prøver at tage ham med på gulvet, når jeg leger med Mille. Legen bliver bare hurtigt lidt voldsom, når hun fx løber rundt med sin barnevogn og lidt glemmer, at lillebror ligger der på gulvet. Jeg prøver at kompensere lidt ved at gøre bleskift til en hyggestund og pludre og pjatte mere end jeg ellers ville have gjort. Og bleer – dem skifter vi rigtig mange af, så opmærksomhed får han altså.

Læs også: Lillebror tre måneder

Mille

Om at være kreativ og en aflyst barnedåb

Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg måtte være lidt kreativ, hvis Mille ikke skulle komme til at kede sig alt for meget. Jeg prøver at planlægge en ny “aktivitet” hver dag, og det har kostet lidt. Jeg har købt perler og magisk sand og så har jeg bestilt et legetårn til haven. Sidstnævnte har vi haft snakket om længe, og nu skulle det altså være. Derudover har vi bagt (blandt andet disse havregrynsboller og disse hjemmelavede bounty), vi har leget med vand, vi har malet, leget med alt Milles legetøj tusinde gange, været i haven og set lidt (for meget) fjernsyn. Vi har konflikter dagligt, men vi har kun haft én virkelig dårlig dag. Begge børn var slet ikke dem selv og Mille så fjernsyn rundt regnet hele dagen. Sådan er det nogen gange og de dage skal der være plads til.

Ud over at hverdagen er vendt helt på hovedet, har vi også måtte aflyse Hugos barnedåb, der ellers skulle være holdt i påsken. Det er ret ærgerligt, men selvfølgelig nødvendigt. Vi overvejer lidt at få ham døbt som planlagt, men hvor kun gudfar, fadder og vi selv er til stede. Det gør, at vi er under 10 mennesker samlet i kirken og så må præsten gerne døbe. Selve festen bliver så enten en sommerfest i haven eller måske vi bare holder en stor 1-års fødselsdag til november i stedet. Vi må se hvordan situationen udvikler sig og hvornår vi kan komme tilbage til en mere normal hverdag igen. Jeg håber, at det bliver snart, men frygter desværre, at den normale hverdag er langt, langt væk.

Læs også: Nem chokoladekage

Mille

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username