And i sur-sød sauce

Sur-sød sauce – en kinesisk klassiker

And i sur-sød sauce er en kinesisk klassiker og jeg selv er personligt helt vild med retten. Nu har jeg fundet ud af, hvor nemt det er at lave en skøn sur-sød sauce selv, og heldigvis er hele familien lige så vilde med den som jeg. Er du ikke så meget til and, kan du servere den sur-søde sauce med kylling eller forårsruller til i stedet. Du kan også skifte risene ud med nudler, hvis det falder mere i familiens smag. Uanset hvordan du ønsker at servere din sur-sød sauce, så får du her opskriften på min version af den kinesiske klassiker tilsat lidt ekstra grønt.

Læs også: Kylling i peanut butter sauce

And i sur-sød sauce

Find den nemme opskrift på and i sur-sød sauce her:

And i sur-sød sauce

4 personer
Ingredienser
  • 2 andebryster
  • Salt og peber
  • 1/2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse babymajs a 230 gram
  • 1 dåse ananas i tern a 230 gram
Sur-sød sauce
  • 2 dl vand
  • Saften fra dåsen med ananas cirka 1 dl
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. ketchup
  • 4 spsk. sød chilisauce
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. soya
  • 2 spsk. majsstivelse/Maizena
Serveringsforslag
  • Ris
Fremgangsmåde
Sur-sød sauce
  • Bland alle ingredienserne til sur-sød saucen i en gryde og kog det op. Når saucen begynder at tykne, smages den til.
  • Skær løg, peberfrugt og gulerødder i strimler og skær babymajsene i mindre stykker. Kom alle grøntsagerne i saucen sammen med ananasstykkerne og lad saucen simre 15-20 minutter.
  • Imens saucen simrer, tilberedes andebrysterne og risene koges.
Tilberedning af andebryster
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rids skindet på andebrysterne i tern og krydr skindet med salt og peber.
  • Kom andebrysterne på en varm og tør pande med skindsiden nedad. Steg dem i 4-5 minutter til skindet er sprødt. Vend dem, skru ned og giv dem 1-2 minutter på den anden side.
  • Kom andebrysterne i et ovnfast fad med skindsiden opad og steg dem færdigt i ovnen i cirka 10 minutter. Lad dem derefter trække i cirka 5 minutter, før de skæres ud i skiver.
  • Server andebrysterne sammen med sur-sød saucen og ris.

Inspirationen til opskriften har jeg fundet her.

And i sur-sød sauce

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username