
Sur-sød sauce – en kinesisk klassiker
And i sur-sød sauce er en kinesisk klassiker og jeg selv er personligt helt vild med retten. Nu har jeg fundet ud af, hvor nemt det er at lave en skøn sur-sød sauce selv, og heldigvis er hele familien lige så vilde med den som jeg. Er du ikke så meget til and, kan du servere den sur-søde sauce med kylling eller forårsruller til i stedet. Du kan også skifte risene ud med nudler, hvis det falder mere i familiens smag. Uanset hvordan du ønsker at servere din sur-sød sauce, så får du her opskriften på min version af den kinesiske klassiker tilsat lidt ekstra grønt.
Læs også: Kylling i peanut butter sauce

Find den nemme opskrift på and i sur-sød sauce her:
And i sur-sød sauce
Ingredienser
- 2 andebryster
- Salt og peber
- 1/2 løg
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 1 dåse babymajs a 230 gram
- 1 dåse ananas i tern a 230 gram
Sur-sød sauce
- 2 dl vand
- Saften fra dåsen med ananas cirka 1 dl
- 1 spsk. sukker
- 2 spsk. ketchup
- 4 spsk. sød chilisauce
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. soya
- 2 spsk. majsstivelse/Maizena
Serveringsforslag
- Ris
Fremgangsmåde
Sur-sød sauce
- Bland alle ingredienserne til sur-sød saucen i en gryde og kog det op. Når saucen begynder at tykne, smages den til.
- Skær løg, peberfrugt og gulerødder i strimler og skær babymajsene i mindre stykker. Kom alle grøntsagerne i saucen sammen med ananasstykkerne og lad saucen simre 15-20 minutter.
- Imens saucen simrer, tilberedes andebrysterne og risene koges.
Tilberedning af andebryster
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rids skindet på andebrysterne i tern og krydr skindet med salt og peber.
- Kom andebrysterne på en varm og tør pande med skindsiden nedad. Steg dem i 4-5 minutter til skindet er sprødt. Vend dem, skru ned og giv dem 1-2 minutter på den anden side.
- Kom andebrysterne i et ovnfast fad med skindsiden opad og steg dem færdigt i ovnen i cirka 10 minutter. Lad dem derefter trække i cirka 5 minutter, før de skæres ud i skiver.
- Server andebrysterne sammen med sur-sød saucen og ris.
Inspirationen til opskriften har jeg fundet her.

Instagram og Facebook
Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.