And i sur-sød sauce

Sur-sød sauce – en kinesisk klassiker

And i sur-sød sauce er en kinesisk klassiker og jeg selv er personligt helt vild med retten. Nu har jeg fundet ud af, hvor nemt det er at lave en skøn sur-sød sauce selv, og heldigvis er hele familien lige så vilde med den som jeg. Er du ikke så meget til and, kan du servere den sur-søde sauce med kylling eller forårsruller til i stedet. Du kan også skifte risene ud med nudler, hvis det falder mere i familiens smag. Uanset hvordan du ønsker at servere din sur-sød sauce, så får du her opskriften på min version af den kinesiske klassiker tilsat lidt ekstra grønt.

Læs også: Kylling i peanut butter sauce

And i sur-sød sauce

Find den nemme opskrift på and i sur-sød sauce her:

And i sur-sød sauce

4 personer
Ingredienser
  • 2 andebryster
  • Salt og peber
  • 1/2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse babymajs a 230 gram
  • 1 dåse ananas i tern a 230 gram
Sur-sød sauce
  • 2 dl vand
  • Saften fra dåsen med ananas cirka 1 dl
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. ketchup
  • 4 spsk. sød chilisauce
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. soya
  • 2 spsk. majsstivelse/Maizena
Serveringsforslag
  • Ris
Fremgangsmåde
Sur-sød sauce
  • Bland alle ingredienserne til sur-sød saucen i en gryde og kog det op. Når saucen begynder at tykne, smages den til.
  • Skær løg, peberfrugt og gulerødder i strimler og skær babymajsene i mindre stykker. Kom alle grøntsagerne i saucen sammen med ananasstykkerne og lad saucen simre 15-20 minutter.
  • Imens saucen simrer, tilberedes andebrysterne og risene koges.
Tilberedning af andebryster
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rids skindet på andebrysterne i tern og krydr skindet med salt og peber.
  • Kom andebrysterne på en varm og tør pande med skindsiden nedad. Steg dem i 4-5 minutter til skindet er sprødt. Vend dem, skru ned og giv dem 1-2 minutter på den anden side.
  • Kom andebrysterne i et ovnfast fad med skindsiden opad og steg dem færdigt i ovnen i cirka 10 minutter. Lad dem derefter trække i cirka 5 minutter, før de skæres ud i skiver.
  • Server andebrysterne sammen med sur-sød saucen og ris.

Inspirationen til opskriften har jeg fundet her.

And i sur-sød sauce