Pølsebrød

Hjemmebagte brød til hotdogs

Hjemmebagte pølsebrød gør bare lige dine hotdogs en tand bedre og så er de super nemme at lave! Portionen her giver 24 pølsebrød, hvilket nok er lidt i overkanten for de fleste. Heldigvis kan brødene sagtens fryses, så man har til en anden god gang. Hvis du på forhånd har planer om at fryse et par stykker, er det en god ide at give disse et par minutter mindre i ovnen. På den måde bliver de som nybagte, når du senere tør dem op og luner dem i ovnen.

Læs også: Burgerboller

Pølsebrød

Find opskriften på hjemmebagte pølsebrød her:

Pølsebrød

24 stk.
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1000 gram hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 75 gram smeltet smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • Evt. lidt sesamfrø
Fremgangsmåde
  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt en smule mel og derefter sukker, smeltet smør, æg og salt.
  • Tilsæt resten af melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Giv den gerne 5 minutters tid på røremaskinen, hvis du har en sådan. Dejen må gerne være en smule klistret, men den skal være smidig.
  • Lad dejen hæve tildækket i en halv times tid.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 24 stykker á cirka 70 gram og form disse til pølsebrød. Læg pølsebrødene på to bageplader beklædt med bagepapir. Der kan ligge 12 pølsebrød på en plade (to rækker af seks stk.).
  • Lad pølsebrødene efterhæve en halv times tid.
  • Hvis du ønsker at toppe dine pølsebrød med sesam, kan du pensle med vand og drysse med sesamfrø.
  • Bag pølsebrødene ved 200 grader i 10-15 minutter til de er gyldne.

Inspirationen til opskriften har jeg fundet her.

Pølsebrød

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.