Pastafad med kylling og mascarpone

Nem opskrift på pastafad med kylling

Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen. Jeg elsker nem hverdagsmad! Men hvem gør ikke det? Nem hverdagsmad er retter, der smager skønt, er børnevenlige og enten er lynhurtige at lave eller kan laves på forhånd. Dette pastafad med kylling og mascarpone opfylder alle krav og er derfor hurtigt blevet en hverdagsfavorit herhjemme.

Man laver en sauce bestående af hakket kylling, tomatpure, krydderier, grøntsager og mascarpone og blander denne med kogt pasta. Så smider man hele molevitten i et ovnfast fad, drysser med ost og bager retten i ovnen i 20-30 minutter. Og man kan som sagt sagtens lave retten dagen før og så blot smide den i ovnen en halv times tid i spisetid. Det kan da næsten ikke blive nemmere, vel?

Læs også: Nem opskrift på kylling med pesto, tomat og mozzarella

Mascarpone – hvad kan man egentlig bruge det til?

Macarpone er en flødeagtig og cremet ost, som både kan anvendes i det søde og salte køkken. I opskriften på dette pastafad skal der anvendes en halv bøtte mascarpone. For at få brugt den hele, kan du eventuelt lave dobbeltportion, så du har til flere dage, eller tage et kig på følgende opskrifter, hvor man også skal bruge en halv bøtte af den dejlige cremede ost.

Jeg kan især anbefale pandekagerne til dessert. De smager fantastisk og vil helt sikkert skabe stor glæde hos både store og små.

Læs også: Opskrift på kylling i peanutbutter sauce

Pastafad med kylling og mascarpone

Opskrift på pastafad med kylling og mascarpone

Pastafad med kylling og mascarpone

4 personer
Ingredienser
  • 400 gram hakket kylling
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse tomatpure 140 gram
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 squash
  • 1 stor gulerod
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dl mælk
  • 125 gram mascarpone
  • 250 gram pasta ukogt
  • 100-150 gram revet ost
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lad den efterfølgende dryppe godt af.
  • Hak løget fint og pres hvidløgsfeddene. Steg begge dele i smør eller olie i en gryde til løgene er klare.
  • Tilsæt det hakkede kyllingekød og brun det.
  • Tilsæt tomatpure, paprika, timian og spidskommen og rør godt rundt.
  • Riv squash og gulerod groft og skær peberfrugten i tern. Kom det hele op i gryden og rør rundt.
  • Tilsæt mælk og mascarpone og kog retten op. Smag derefter saucen til med salt og peber.
  • Bland den kogte pasta og kyllingesaucen i et ovnfast fad og frys med ost.
  • Bag pastafadet i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter til osten er gylden.
Pastafad med kylling og mascarpone

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.