Italiensk pastasalat

Skøn pastasalat med cherrytomater, peberfrugt og oliven

En god pastasalat skal man ikke kimse af. Det både smager lækkert, er virkelig nemt og kan laves i et utal af variationer. Her finder du opskriften på en italiensk pastasalat, der vendt i en skøn dressing. Pastasalaten er det perfekte tilbehør til aftensmaden og passer især godt til grillmaden om sommeren sammen med et lækkert hvidløgsflute.

Du kan sagtens lave en stor portion og så have til flere dage. Du skal blot undlade at vende dressingen i hele salaten, men kun i den portion, der netop skal serveres. Dressingen gør nemlig, at især salaten bliver lidt slatten, hvis den får lov at stå for længe.

Vil du spise pastasalaten til frokost eller måske have den med i madpakken, så kan jeg klart anbefale dig at tilsætte lidt kylling, skinketern eller chorizo til salaten.

Læs også: Pastasalat med broccoli, spidskål og bacon

Italiensk pastasalat

Find den nemme opskrift på italiensk pastasalat her:

Italiensk pastasalat

4 personer
Ingredienser
  • 200 gram pastaskruer
  • 50 gram salat jeg brugte en blanding af frisk spinat og feldsalat
  • 2-3 forårsløg
  • 15 cherrytomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 pose frisk mozzarella 125 gram
  • 1 håndfuld finthakket frisk persille
  • 30 kalamataoliven
Dressing
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Kog pastaskruerne efter anvisningen på pakken og lad dem efterfølgende køle af.
  • Snit salaten, skær forårløgene i ringe, cherrytomaterne i kvarte og den røde peberfrugt i tern.
  • Vend de afkølede pastaskruer med salat, forårsløg, cherrytomater, peberfrugt, frisk mozzarella hakket pesille og oliven.
  • Rør olivenolie, akaciehonning, hvidvinseddike og tørret basilikum godt sammen og smag dressingen til med salt og peber.
  • Vend dressingen i salaten lige før servering.
Italiensk pastasalat