Salat med ovnbagte gulerødder og granatæble

Opskrift på skøn salat med bagte gulerødder

Min favoritsalat til steg og kartofler har længe været denne salat med spinat, tomat og mozzarella. Nu har den fået stærk konkurrence af en salat med ovnbagte gulerødder og granatæble. Begge er lette salater, der ikke mætter alt for meget. Samtidig er de fyldt med smag og både smager godt og ser pæne ud.

Salaten med ovnbagte gulerødder og granatæble er yderst simpel. Først en bund af feldsalat, der lige så godt kunne have været fx spinat. Dernæst bagte gulerødder vendt i lidt smør og granatæblekerner. Så en hjemmerørt creme fraiche dressing med hvidløg og sidst men ikke mindst lidt hakkede mandler. Skal det være ekstra lækkert, kan jeg klart anbefale jer at bruge saltmandler med røget paprika i stedet for blot at riste mandlerne på panden. Den røgede smag gør noget virkelig lækkert for salaten. Og laver man en stor portion saltmandler har man også en skøn snack til de næste par dage. Det er da en ren win-win situation!

Læs også: Bulgursalat med grønkål og granatæble

Salat med ovnbagte gulerødder og granatæble

Find den nemme opskrift på salat med ovnbagte gulerødder og granatæble her:

Salat med ovnbagte gulerødder og granatæble

2 personer
Ingredienser
Bagte gulerødder
  • 200 gram snackgulerødder 1 pose
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • 10 gram smeltet smør cirka 1 tsk.
Creme fraiche dressing
  • 100 gram creme fraiche cirka 1 dl
  • 50 gram mayonnaise cirka 1/2 dl
  • 1 spsk. mælk
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • Salt og peber
Salat
  • Et par håndfuld feldsalat
  • Kernerne fra 1/2 granatæble
  • En lille håndfuld mandler
Fremgangsmåde
  • Vend gulerødderne i olivenolie og salt og bag dem i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.
  • Vend de bagte gulerødder i det smeltede smør og lad dem efterfølgende køle af.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise, mælk, presset hvidløg og friskhakket persille godt sammen og smag dressingen til med salt og peber.
  • Rist mandlerne på en tør pande til de er næsten sorte og hak dem derefter groft.
  • Fordel feldsalaten i et fad og kom de bagte gulerødder og granatæblekernerne ovenpå.
  • Fordel dressingen ud over salaten og drys med grofthakkede mandler.
Noter
De bagte gulerødder kan sagtens laves i forvejen. De holder fint en dag eller to i køleskabet.
TIP! Gør salaten ekstra lækker ved at drysse med grofthakkede saltmandler fremfor ristede mandler.

Inspirationen til opskriften har jeg fundet her.

Salat med ovnbagte gulerødder og granatæble