Romkugler

Opskrift på hjemmelavede romkugler med mazarintærte og hindbærroulade

Jeg er helt vild med romkugler! Og studenterbrød! Og træstammer! Faktisk er jeg vild med alt kage lavet af kagerester. Desværre har jeg aldrig kagerester i fryseren (hvem har det?!) og det med at bage en kage blot for at mase den fuldstændig sammen bagefter, giver ikke rigtig mening for mig.

Har du det på samme måde, så er denne opskrift helt genial! En hindbærroulade, en mazarintærte, kakaopulver, marmelade og romessens er alt der skal bruges for at kunne trille de bedste romkugler. De smager skønt og rulles de i krymmel, bliver de nøjagtig som den fra bageren. Nemt, ikke?

Jeg kan desværre ikke selv tage æren for opskriften. Jeg fik den af en studiekammerat for flere år siden og hun havde vist fundet den på nettet et sted. Ikke desto mindre synes jeg, at opskriften er værd at dele herinde også, da jeg efterhånden har brugt den en del gange.

Læs også: Opskrift på nem chokoladekage

Romkugler

Find den nemme opskrift på hjemmelavede romkugler her:

Romkugler

12 stk.
Ingredienser
 • 1 hindbærroulade
 • 1 mazarintærte
 • 2 spsk. kakaopulver
 • 2 spsk. syltetøj
 • 4 tsk. romessens
 • 100 gram krymmel
Fremgangsmåde
 • Ælt hindbærrouladen og mazarintærten sammen. Det er nemmest med hænderne.
 • Tilsæt kakaopulver, syltetøj og romessens og ælt det hele godt sammen.
 • Kom dejen i køleskabet en times tid. Det gør den nemmere at rulle. Rul herefter dejen til romkugler.
 • Rul romkuglerne i krymmel.
 • Kom romkuglerne i køleskabet indtil servering. De bliver bedst hvis de får lov at stå et par timer.
Romkugler

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username