Syrlig og frisk kage med lime

Key lime pie er en syrlig og frisk limetærte med sprød kiksebund. Den er nem og hurtig at lave og smager helt fantastisk. Nogle topper tærten med marengs, men jeg har valgt flødeskum i stedet, da jeg synes, at marengs bliver for sødt.

Bunden er lavet af kiks og smør og fyldet af æggeblommer, lime og kondenseret mælk. Få, men gode ingredienser, der tilsammen gør kagen helt uimodståelig. Og se lige den flotte gule farve. Den kan man da kun komme i godt (forårs)humør af!

Læs også: Små mazarintærter med hindbær og chokolade ganache

Key lime pie

Find den nemme opskrift på key lime pie her:

Key lime pie (limetærte)

Ingredienser
Bund
  • 250 gram digestive kiks
  • 125 gram smør
Fyld
  • 4 æggeblommer
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Saften fra 4 lime cirka 1 dl
  • Finrevet skal fra 1 økologisk lime
Topping
  • 1/4 liter piskefløde pisket til skum
Fremgangsmåde
  • Kom kiksene i en foodprocessor og blend dem til mel. Har du ikke en foodprocesser, kan du komme dem i en frysepose og slå dem til smulder med en kagerulle.
  • Smelt smøren og bland den i kiksene.
  • Tryk kikseblandingen ud i en springform eller et tærtefad på cirka 24 cm.
  • Bag bunden ved 175 grader i 10 minutter.
  • Pisk æggeblommer, kondenseret mælk, limesaft og limeskal godt sammen.
  • Fordel fyldet på den forbagte bund.
  • Bag tærten ved 160 grader på den nederste rille i ovnen i cirka 20 minutter. Når fyldet er fast, er tærten færdig.
  • Lad tærten køle helt af inden den pyntes med flødeskum og evt. lidt hakket chokolade.
Key lime pie