Kylling med mozzarella og parmaskinke på bagte grøntsager

Opskrift på nem hverdagsmad

Jeg elsker nem hverdagsmad. Nem aftensmad, der kræver minimal forberedelsestid og som stadigvæk smager himmelsk, er guld værd i en travl hverdag. Denne kylling med mozzarella og parmaskinke på bagte grøntsager er præcis sådan en ret og opskriften finder du lige nedenfor.

Det er egentlig ret simpelt. Du kigger i køleskab og fryser og tager hvad du har af grøntsager. Peberfrugt og cherrytomater giver retten en rigtig dejlig smag, så det vil jeg klart anbefale dig altid at bruge. De grønne bønner giver mæthed, men kan sagtens skiftes ud med fx broccoli. Derudover kan andre grøntsager som porre, løg og gulerødder også sagtens kommes i. Skal det være ekstra nemt, kan du også bare tage en pose blandede grøntsager fra frost og bruge den.

Alle grøntsagerne vendes i olie og kommes i et fad. Derefter pakkes kyllingebryster ind i mozzarella og parmaskinke og placeres ovenpå og så skal retten bare i ovnen. Super nemt! Retten kan sagtens spises som den er, men jeg holder af at vende lidt kogt pasta i grøntsagerne inden servering.

Læs også: Risfad med kylling, karry og grønt – alt-i-et-fad

Kylling med mozzarella og parmaskinke på bagte grøntsager

Find opskriften på kylling med mozzarella og parmaskinke på bagte grøntsager her:

Kylling med mozzarella og parmaskinke på bagte grøntsager

2 personer
Ingredienser
 • 2 kyllingebryster
 • 1 pose frisk mozzarella
 • 4-6 skiver parmaskinke
 • 10-12 cherrytomater
 • 1 rød peberfrugt
 • 150 gram grønne bønner evt. fra frost
 • 2 spsk. olivenolie
 • Salt og peber
Serveringsforslag
 • Kogt pasta
Fremgangsmåde
 • Skær cherrytomaterne i kvarte og peberfrugten i strimler.
 • Vend grøntsagerne i olivenolie, salt og peber og kom dem i et ovnfast fad.
 • Skær mozzarella i skiver og fordel skiverne ovenpå kyllingebrysterne.
 • Vikl parmaskinke rundt om kyllingebryster og mozzarella og placer dem ovenpå grønstagerne. Krydr med salt og peber.
 • Kom retten i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter. Retten er færdig, når kyllingebrysterne er gennemstegt.
 • Server evt. retten med lidt kogt pasta.
Kylling med mozzarella og parmaskinke på bagte grøntsager

Når maden står klar i køleskabet

Sidste onsdag var Mille til juletræsfest i dagplejen med sin far og farfar og efterfølgende var planen, at farmor og farfar skulle med hjem og spise. Jeg forbereder mig altid så godt som muligt, når jeg skal have gæster, og jeg lavede derfor en omgang af denne kylling med mozzarella og parmaskinke på bagte grøntsager klar om formiddagen. Dermed skulle jeg ikke gøre andet om aftenen end at koge pasta og komme retten i ovnen 30-40 minutter i spisetid. Nemt! Der skete så bare det, at jeg fik veer op af eftermiddagen, middagen blev aflyst og jeg fødte lillebror i stedet.

Dagen efter stod retten derfor stadigvæk klar i køleskabet, hvilket faktisk var ret belejligt. Farmor og farfar tilbød ellers at tage mad med, da de kom for at se lillebror, men vi afslog tilbudet og diskede i stedet op med dette skønne hjemmelavede måltid. Det kan man fandme kalde at udvise overskud, hvad? Det var egentlig ret komisk og det var helt sikkert heller ikke sket, hvis onsdagsplanerne ikke havde taget den pludselige drejning.

Læs også: Kylling i peanut butter sauce

Kylling med mozzarella og parmaskinke på bagte grøntsager

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.