Grønkålssalat med bagt græskar og peberfrugt

Skøn salat med grønkål, bagt græskar og peberfrugt

Denne grønkålssalat med bagt græskar og peberfrugt er en af mine vinterfavoritter. Faktisk er grønkål min yndlingskål, når det kommer til salater og jeg har slet ikke tal på hvor mange poser grønkål jeg får tygget mig igennem på en sæson. Og er der noget, der passer godt til grønkål, så er det græskar! I denne opskrift har jeg brugt butternut squash, men du kan også sagtens bruge hokkaido græskar.

Sådan laver du en god grønkålssalat

Jeg masserer altid grønkålen med æblecidereddike til den bliver helt mørkegrøn og fløjlsblød. Og så elsker jeg kombinationen er bagt og sprødt. Feta og oliven giver de søde bagte grøntsager et saltet modspil og hvis du mangler noget der knaser, vil en håndfuld ristede mandler uden tvivl passe perfekt i. Det er helt oplagt at bruge salaten som tilbehør til aftensmaden, men hvis du fx tilføjer lidt kylling eller kikærter, vil den også kunne udgøre en lækker og mættende frokost.

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Grønkålssalat med bagt græskar og peberfrugt

Opskrift på grønkålssalat med bagt græskar og peberfrugt

Grønkålssalat med bagt græskar og peberfrugt

4 personer
Ingredienser
 • 1 butternut squash græskar (cirka 1 kg) hokkaido græskar kan også bruges
 • 2 røde peberfrugter
 • Olivenolie
 • Havsalt
 • Sorte oliven gerne kalamata
 • 100 gram feta
 • 4-5 stængler grønkål alt efter størrelse
 • 2 spsk. æblecidereddike
Fremgangsmåde
 • Skær skrællen af butternut squashen med en skarp kniv eller brug en god kartoffelskræller. Del butternut squashen på den lange led, skrab kernerne ud og skær den i skiver.
 • Skyl peberfrugterne, halvér dem, tag kernerne ud og skær dem i skiver. Vend peberfrugt og butternut squash i en god sjat olivenolie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med havsalt og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter.
 • Hak grønkålen og massér den med æblecidereddike til den bliver helt blød.
 • Lad de bagte grøntsager køle lidt af før du anretter grønkålen i et fad, fordeler de bagte grøntsager ovenpå og topper med smuldret feta og oliven.
Grønkålssalat med bagt græskar og peberfrugt

Mens vi venter på lillebror

Jeg havde termin med lillebror i går, men han lader vente på sig. Egentlig er det okay, for jeg har ikke de store gener, men min tålmodigehed bliver virkelig sat på prøve. Jeg glæder mig sådan til at møde den lille fyr.

Det har været vigtigt for mig ikke at sætte livet på pause her i slutningen af graviditeten. Jeg har derfor lavet planer og takket ja til det meste – også de mere spontante ting som fx en tur i Tivoli. At have hyggelige planer i kalenderen har gjort ventetiden langt mere tålelig.

Forleden inviterede vi spontant et par gode venner forbi til bøffer, bearnaise og Amarone, da min kæreste havde fået fingrene i et ordenlig omgang ribeye via sit arbejde. Bearnaisen lavede vi i sous viden (nemt!) og så lavede vi selvfølgelig pommes frites til. For ikke at drukne i rødt kød og smør, serverede jeg denne grønkålssalat med bagt græskar og peberfrugt til. Det hele endte yderst vellykket til trods for, at jeg kun kunne snuse til Amaronen.

Læs også: Den klassiske broccolisalat

Grønkålssalat med bagt græskar og peberfrugt

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.