Lillebror

Mit 2019 måned for måned

Som jeg også skrev i sidste uge, da jeg delte de 10 mest læste opskrifter i 2019, plejer jeg at dele et lidt personligt tilbageblik, når et år nærmer sig sin afslutning. Det er et indlæg, der for mig er sjovt at se tilbage på, og så får det mig til at reflektere over det forgangne år.

Der er sket meget i mit liv de seneste år. 2016 var året hvor jeg løb mit første marathon, færdiggjorde min uddannelse og tog på en lang backpackerrejse med min kæreste. 2017 var året hvor jeg fik mit første “voksenjob”, jeg blev gravid og vi underskrev købsaftalen til vores hus. 2018 var året hvor vi overtog vores hus og året hvor jeg blev nogens mor for første gang. I 2019 blev jeg gravid igen og er nu mor til to. Hvad mon 2020 bringer af store begivenheder? Måske jeg bare skulle tage en slapper nyde hvad jeg allerede har?

Herunder har jeg beskrevet mit 2019 måned for måned – sikke et år det har været.

Læs også: Et tilbageblik på 2018Et tilbageblik på 2017 og Et tilbageblik på 2016

Januar 2019

Januar var måneden, hvor jeg startede op på arbejde efter ni måneders barsel. Magnus overtog barslen, hvilket gjorde mit come back til arbejdslivet utrolig nemt. Jeg vidste, at Mille og ham hyggede derhjemme og kunne derfor med ro i maven tage på arbejde hver morgen. Og hvor var det skønt ikke at blive kastet hovedkulds ud i hamsterhjulet med hente/aflevere-rutiner, barn sygedage og hvad der ellers hører med. Sidst i januar tog vi en uge til Gran Canaria med min mor, far, søster og hendes kæreste og det var første gang Mille skulle ud og flyve. Ferien var skøn til trods for at flyveturene langt fra var en succes. Magnus og jeg er ihvertfald blevet enige om, at vi ikke skal ud at flyve igen før vores børn er store nok til at forstå hvad der foregår.

Gran Canaria

Februar 2019

Februar bød egentlig mest på hverdagsliv, men selvom jeg var startet på arbejde, holdt jeg stadigvæk lidt gang i barselslivet. Jeg brugte noget ferie på at holde fri hveranden onsdag i januar, februar og marts, så jeg kunne komme i mødregruppe og det var simpelthen den bedste og hyggeligste beslutning.

Februar var også måneden hvor vi mødte Milles dagplejemor for første gang. Dermed var det også måneden, hvor det gik op for mig, at min lille baby ikke var en lille baby længere. Snart skulle hun til at tilbringe størstedelen af sine vågne timer med en andre end os og det var en svær en at sluge. Heldigvis var mødet med dagplejemoren rigtig positivt og vi gik derfra med en god mavefornemmelse.

Marts 2019

Vi fik ikke en dagplejeplads fra den ønskede dato og havde derfor ingen pasningsmulighed, da Magnus’ barsel sluttede. Vi forlængede derfor barslen med lidt ferie og jeg endte med at have 2,5 uge derhjemme med Mille fra slutningen af marts. Det var skønt igen at tilbringe en masse tid med hende alene. Hun fyldte 11 måneder i slutningen af marts og set i bakspejlet er jeg egentlig ret glad for, at hun først startede op i dagpleje der og ikke en måned tidligere.

Det var også i marts, at Mille blev passet i længere tid for første gang og Magnus og jeg var på vores første date i 11 måneder. Det var rart med lidt tid til hinanden og det var i den grad tiltrængt.

April 2019

April måned var fyldt med store begivenheder. Mille tog sine første skridt i starten af april og var godt gående inden måneden var omme. Og så fyldte hun 1 år! Det var kæmpe stort og hun blev fejret godt af grundigt af hele familien. Mille startede også stille og roligt op i dagpleje i april. Jeg havde stadigvæk ferie og i forlængelse af ferien kom påsken. Hamsterhjulet var ikke for alvor begyndt at rulle endnu, selvom jeg kunne mærke at det stille og roligt kom snigende. Jeg var ramt af en enorm træthed og jeg kunne næsten ikke hænge sammen. Da jeg oveni trætheden også begyndte at have utrolig meget kvalme, lugtede jeg lunten. Jeg var gravid. Vi valgte at annoncere graviditeten for familien i slutningen af april og man kan vist roligt sige, at alle blev overraskede.

Maj 2019

Maj måned var i den grad præget af min graviditet. Alt mit overskud forsvandt og den smule energi jeg havde blev brugt på arbejde og Mille. Bloggen stod derfor helt stille fra midt april til slut juli, hvilket er den længste blogpause, jeg nogensinde har holdt. Jeg var også på et tiltrængt spaophold med en veninde. Det var helt fantastisk og jeg kom hjem som et helt nyt menneske. I slutningen af maj var vi til nakkefoldscanning og alt var heldigvis præcis som det skulle være.

Falkenberg Strandbad

Juni 2019

Kvalmen og trætheden begyndte så småt at fortage sig og mit overskud blev langsomt større. Hverdagen rullede, Mille trivedes i dagplejen og nedtællingen til sommerferien begyndte. I starten af juni tog vi til en kønscanning og fandt ud af, at det var en perfekt lille dreng, vi ventede os. Selvom det er lidt forkert at ønske sig andet end et sundt og raskt barn, så blev jeg vildt glad og følte mig meget priviligeret over at få lov til at prøve en af hver.

I juni 2019 holdt vi også langt om længe housewarming. Vi slog telt op i haven, serverede kaffe og kage og viste hus og have frem. Vejret var i den grad med os og der blev hygget, snakket og spillet spil i haven hele dagen. Senere tændte vi op i grillen og grillede pølser til den helt store guldmedalje og det var mørkt og midnat inden de sidste gæster kørte hjem. Det var en super vellykket og rigtig hyggelig dag.

Juli 2019

Juli stod i sommerferiens tegn og det var som altid tiltrængt. Vi blev indenfor landets grænser alle tre uger, men vi kom stadigvæk vidt omkring. Vi var en uge i Svendborg med mine svigerforældre, en uge hjemme og en uge i Skagen. Det var en skøn ferie og Mille tog det vildeste udviklingsspring i løbet af de tre uger. Hun var en helt anden pige efter ferien end hun var før og kunne pludselig meget mere. Jeg udgav “Mille 15 måneder“, som blev afslutningen på føljetonen om Milles første år og så delte jeg (endelig!) her på domænet, at vi ventede os en lillebror.

Mille, mor og lillebror i maven

August og september 2019

Der skete ikke det store i august og september. Hverdagen rullede og nedtællingen til barsel var så småt igang. Jeg ramte tredje trimester af min graviditet og maven begyndte så småt at fylde og trætheden kom snigende.

Oktober og november 2019

I oktober gik jeg på barsel. Endelig! Jeg valgte at tage 2,5 uges ferie i forlængelse af barslen, så jeg kunne gå fra 6,5 uge før termin. Det var simpelthen den bedste beslutning. At arbejde fuldtid som næsten højgravid og samtidig have en tornado på halvandet derhjemme, slider virkelig på energien. Derfor blev en daglig middagslur også hurtigt en fast del af barselsprogrammet.

Den ene barselsdag tog den anden og jo tættere jeg kom på termin, jo mere utålmodig blev jeg. Jeg havde en lille drøm om at føde en uges tid før termin, så lillebror ville få fødselsdag i november i stedet for december, men det skete jo som bekendt ikke.

Mens jeg ventede begyndte jeg så småt at jule. Jeg fik købt julegaver, var en tur i Tivoli, bagte småkager og lavede juledekorationer.

Jul i Tivoli

December 2019

I december kom han endelig. Otte dage over tid, onsdag den 11. december. Jeg var nu mor til to! De første tolv dage efter fødslen brugte vi mest bare herhjemme og vi havde en masse skønne barselsbesøg. Så blev det jul og vi havde planer tre dage i streg.

Juleaften holdt vi hjemme hos mine forældre, første juledag var vi hos mine svigerforældre og tredje juledag stod den på julefrokost med en anden gren af min familie. Det var tre super hyggelige dage og begge børn klarede det simpelthen så flot.

Nu er der kun meget få dage tilbage af 2019 og inden længe hopper vi ind i et nyt år og et helt nyt årti. Jeg glæder mig til at se, hvad det bringer med sig. En ting er ihvertfald sikkert – 2020 kommer for mig til at stå i familiens tegn. Vi er gået fra tre til fire og jeg kommer helt sikkert til at bruge det meste af 2020 på at finde mig helt til rette i rollen som mor til to.

Mille, mor og lillebror

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username